Nationala

Cum l-a sabotat Anghel Iordănescu pe Giovanni Becali: „Bagă-l, bă, ce dracu'?”

Ioan Becali // foto: captură DigiSport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 02 mai 2022

Fostul impresar Ioan Becali (69 de ani), în prezent consilier la firma de impresariat a lui Dragoș Sîrbu, a povestit cum „colabora” cu Anghel Iordănescu (71) și Victor Pițurcă (65), doi dintre foștii selecționeri ai echipei naționale a României.

Ioan Becali, artizanul unora dintre cele mai importante transferuri ale ultimilor ani în fotbalul românesc, precum Dennis Man și Valentin Mihăilă la Parma, plus Alexandru Cicâldău la Galatasaray, a rememorat cum a fost sabotat de Anghel Iordănescu în unul dintre mandatele acestuia ca selecționer al României. 

De asemenea, cum Victor Pițurcă îi respingea doleanțele cu privire la utilizarea anumitor jucători. Becali a negat astfel acuzațiile conform cărora el ar fi făcut echipa națională în mandatele celor doi.

Ioan Becali: „Iordănescu și Pițurcă, doi «catâri»”

„Anghel Iordănescu e un «catâr» ce n-ai pomenit, cu ghilimelele de rigoare. Da, cu el şi cu Piţurcă făceam eu echipa naţională (n.r. - este ironic). Doi catâri. Bă frate, eu am adus odată oameni de la Valladollid să-l ia pe Doboş. Era rezervă la naţională, înainte de Mexic, erau la Lebăda: «Băi Puiule, joacă-l, bă, bagă-l, ce dracu?!» 

Era amical cu Moldova, pe Ghencea. Au venit oamenii, au stat două zile, iar el l-a băgat pe Doboş în minutul 90, deci două minute, la sfârşit. Se uitau oamenii ăia la mine. Zic: «Bă, de ce nu mi-ai spus?» Şi cu Țiţi Dumitriu de faţă. 

Lui Piţurcă, dacă îi spuneam să-l bage pe Luţu, nu-l mai băga. Sau pe Contra. Că era toată echipa mea aia a lui Piţurcă, de la tineret. El nu-l băga! Deci toată echipa era a mea! Mie-mi spui de catârii ăştia?”, a susținut Becali la DigiSport Matinal

Atât Anghel Iordănescu, cât și Victor Pițurcă au avut câte 3 mandate de selecționer al primei reprezentative. Pițurcă a fost selecționer și la U21, chiar înainte de primul mandat la „naționala mare”, 1996-1998.

Mandatele lui Anghel Iordănescu ca selecționer:

  • septembrie 1993 - august 1998; 
  • decembrie 2001 - noiembrie 2004; 
  • octombrie 2014 - iulie 2016.

Mandatele lui Victor Pițurcă:

  • iunie 1998 - decembrie 1999; 
  • decembrie 2004 - aprilie 2009; 
  • iunie 2011 - octombrie 2014.

Mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.