Tenis

Un jucător ucrainean, acum pe front, mesaj pentru Rafael Nadal: „E corect că ucrainenii mor?”

Rafael Nadal // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 02 May 2022

Ucraineanul Sergiy Stakhovsky, fost număr 31 mondial, câștigător a patru turnee în carieră, a avut o replică pentru spaniolul Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP).

  • Ediția din 2022 de la Wimbledon este programată în intervalul 27 iunie - 10 iulie.

Campionul iberic este de părere că organizatorii turneului de la Wimbledon au greșit când au interzis sportivii ruși și bieloruși la ediția din acest an, din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, spre nemulțumirea luiStakhovsky 

Stakhovsky, mesaj pentru Nadal: „E corect că ucrainenii mor?”

Într-un mesaj postat pe Twitter, Stakhovsky, care este în Ucraina, și-a exprimat nemulțumirea față de poziția adoptată de Nadal.

Rafael Nadal, am concurat împreună, am jucat unul împotriva altuia... Te rog să-mi spui dacă e corect că ucrainenii nu se pot întoarce acasă. E corect ca în Ucraina copiii să nu poată juca tenis? E corect că ucrainenii mor?”, a scris Stakhovsky.

Ce a spus Nadal despre interzicerea rușilor și bielorușilor la Wimbledon

După ce liderul mondial Novak Djokovic le-a luat partea jucătorilor din Rusia și Belarus, a venit și rândul celuilalt colos, Rafael Nadal. Ibericul ia în calcul inclusiv o formă de protest împotriva turneelor care vor urma aceeași linie. 

„Este nedrept pentru colegii mei din Rusia și Belarus. Ei nu au nicio vină pentru ce se întâmplă în acest moment cu războiul. Îmi pare rău pentru ei, mi-aș fi dorit să nu fie așa, dar la finalul zilei știm că asta s-a decis. Sunt doar un jucător, ce pot eu să spun? Îmi pare rău pentru ei. Să vedem ce se întâmplă în următoarele săptămâni, mai așteptăm. Să vedem dacă noi, din postura de jucători, va trebui să luăm atitudine. Este ceva greșit aici.

Când un guvern impune ceva, trebuie să te supui regulilor. În acest caz, guvernul nu a dat decât o recomandare, iar cei de la Wimbledon au ales cea mai drastică opțiune, fără să fie forțați de nimeni. Știu că turneele de Grand Slam nu țin de ATP, dar ATP-ul acordă cele mai multe puncte pentru ele. Deci sunt cele mai importante turnee. Cele 2.000 de puncte sunt foarte importante și trebuie să participăm cu toții la asemenea turnee. Vom vedea ce măsuri vom lua, dar este foarte nedrept față de ei, cu siguranță”, a spus Nadal, potrivit Tennis 365.

VIDEO Rafael Nadal, campion la Australian Open 2022

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.