Campionate

Anatoliy Tymoschuk, ucraineanul bănuit că e agent FSB, a sărbătorit titlul la Zenit cu „inimi” și zâmbete largi

Anatoliy Tymoschuk , Foto: IMAGO

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 02 mai 2022

Anatoliy Tymoshchuk (43 de ani), fostul căpitan al naționalei Ucrainei, din 2017 antrenor secund la Zenit, nu a dat niciun semn de compasiune pentru țara sa distrusă de război, dar a fost fericit la noul titlu cucerit de campioana Rusiei.

Anatoliy Tymoschuk a fost o legendă a fotbalului ucrainean. Fost căpitan al naționalei, jucătorul cu cele mai multe selecții, 144 (4 goluri), acesta și-a abandonat țara. De când a început războiul, pe 24 februarie, nu a dat niciun mesaj de compasiune pentru compatrioții uciși de armata rusă. 

S-a transformat în cel mai detestat ucrainean, federația retrăgându-i toate titlurile și performanțele din palmares. Inclusiv meciurile de la națională. 

Anatoliy Tymoschuk, agent FSB? 

În vârstă de 43 de ani, Tymoschuk a evoluat patru sezoane la Zenit, în două perioade, și este antrenor secund la echipa din Sankt Petersburg din primăvara lui 2017. Primul tehnician cu care a lucrat la Zenit a fost Mircea Lucescu. 

Atât de lipit este de Rusia încât au apărut și zvonuri care îl leagă de serviciile secrete ale Kremlinului. Chiar fostul lui impresar a dezvăluit că Tymoschuk ar fi agent FSB. 

„Anatoliy Tymoschuk, ești fericit? Ce naiba e cu tine?”

Weeekendul trecut, când Zenit a cucerit al 9-lea titlu, al 4-lea consecutiv, toți alb-albaștrii au sărbătorit pe teren. Iar blondul ucrainean a fost printre cei mai exuberanți. A zâmbit larg, a trimis „inimi” spre public, s-a îmbrățișat cu oficialii clubului și s-a pozat cu trofeul, alături de jucători, părând foarte fericit. 

Imaginile au ajuns și în Ucraina și au provocat dezgust. „Anatoliy Tymoschuk, ești fericit? Ce naiba e cu tine?”, l-a întrebat Oleksandr Denisov, directorul general al postului Football TV pe rețelele de socializare. Niciun răspuns. Dinspre Timoșciuk a fost numai tăcere din 24 februarie. 

Citește mai multe articole din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.