Campionate

UEFA, decizie radicală în privința echipelor rusești!

UEFA a hotărât să excludă reprezentantele Rusiei sezonul viitor în competițiile continentale din cauza războiului din Ucraina.

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 02 mai 2022

UEFA a hotărât să excludă reprezentantele Rusiei sezonul viitor din competițiile continentale, din cauza războiului provocat de Vladimir Putin în Ucraina.

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, părea gata să-i reprimească pe ruși în întrecerile continentale. Zvonurile au fost infirmate astăzi.

Aleksander Ceferin: „Sportivii nu ar trebui să sufere”

În ciuda războiului care continuă să lovească brutal Ucraina, slovenul declara zilele trecute în presa din țara sa că „sportivii nu sunt vinovați. Nu ar trebui să sufere. Trebuie să arăți bunăvoință și să demonstrezi că sancțiunile nu sunt împotriva sportivilor ruși. UEFA va decide în curând dacă reprezentantele Rusiei vor putea participa în competițiile internaționale". 

Naționala feminină a Rusiei, exclusă de la Euro

În această seară, forul de la Nyon a luat o hotărâre radicală. Contrar a ceea ce spunea Ceferin, UEFA a exclus echipele ruse din cupele europene pentru sezonul viitor, 2022-2023.

În același timp, nici naționala feminină a Rusiei nu va juca la Campionatul European, programat între 6 și 31 iulie. Va fi înlocuită de Portugalia.

Citește și alte știri din handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.