Liga 1

Doi dintr-o lovitură » Primele transferuri ale lui Gică Hagi pentru sezonul viitor

Gică Hagi// FOTO: Imago

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu  —  Tuesday, 03 May 2022

Gică Hagi i-a transferat la Farul pe Jeremy Corinus, mijlocaș defensiv, și pe Ayrton Mboko, fundaș dreapta. Ambii au fost la Clinceni în sezonul acesta, dar au plecat de acolo când au înțeles că jucau gratuit.

Farul își completează lotul pentru sezonul viitor. Clubul lui Hagi a semnat contracte pentru un an cu Jeremy Corinus, 25 de ani, și cu Ayrton Mboko, 24 de ani.

Farul i-a transferat pe Corinus și Mboko

Primul e mijlocaș defensiv sau fundaș central, al doilea evoluează ca fundaș dreapta. Ambii erau liberi după ce reziliaseră acordurile pe care le avuseseră la Clinceni.  Ilfovenii i-au adus pe amândoi în iarnă, când mai sperau să facă rost de bani și să evite retrogradarea. Corinus a jucat în cinci meciuri, Mboko a apărut în șapte partide înainte ca ambii să plece. 

După ce au petrecut două luni în Ilfov, jucătorii au realizat că nu aveau să primească vreun ban.  Nu au încasat niciun salariu pentru perioada în care s-au antrenat și au jucat, clubul nu le-a achitat nici măcar chiriile stipulate în contracte. 

Corinus și Mboko au renunțat la bani doar ca să scape

Francezul Corinus și belgianul Mboko au avut o discuție cu conducătorii înainte să rupă contractele. 

„Dacă ne accidentăm ce facem? Cine ne plătește recuperarea?", au întrebat jucătorii. „Doar voi puteți să suportați costurile, clubul nu are bani" a fost răspunsul. Fotbaliștii au înțeles atunci că riscau să pice într-o capcană: eventuale accidentări le-ar fi pus în pericol viitorul, din moment ce ei semnaseră la Clinceni doar pentru sezonul acesta. 

Ayrton Mboko

Ar fi devenit în vară liberi și le-ar fi fost greu să-și mai găsească angajamente dacă ar fi negociat din postura unor jucători accidentați. Așa că au renunțat și la banii pe care ar fi trebuit să-i primească pentru cele două luni în care se aflaseră la Clinceni. 

Clubul din Ilfov este, oricum, aproape de faliment, deci Corinus și Mboko tot nu ar fi avut de unde să recupereze salariile, chiar dacă ar fi pornit procese la FIFA. 

Jeremy Corinus

Cu ei va avea răbdare Hagi?

Hagi a mai recrutat fotbaliști străini buni, dar pe unii nu i-a așteptat deloc, i-a dat afară după puțină vreme. Gică l-a adus pe Malcom Edjouma în România, după care l-a pus pe liber pe camerunez, care a ajuns la Botoșani și apoi la FCSB. Hagi l-a adus și pe Keyta de la Călărași, apoi a renunțat la el și atacantul a devenit golgeter la FC Botoșani.

VIDEO Dan Petrescu laudă doi jucători de la Farul: „Se vede că acolo se produc fotbaliști”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.