Liga Campionilor

Spaniolii se contrazic, după eliminarea lui Villarreal din Champions League: „Fază scandaloasă!” vs „Nu a fost penalty”

Allison, în duel cu Lo Celso/ foto: Gulliver/GettyImages

Articol de Adrian Duţă  —  miercuri, 04 mai 2022

Fernando Roig, managerul lui Villarreal, a acuzat dur arbitrajul, după înfrângerea „Submarinului galben” cu Liverpool, 2-3 (2-5 la general), din returul semifinalelor Ligii Campionilor. 

Conducătorul spaniolilor reclamă un penalty neacordat de arbitrul Danny Makkelie, în minutul 38, la 1-0 pentru gazde. Lo Celso a scăpat singur cu Allison Becker, iar goalkeeper-ul brazilian a intervenit, blocându-l în ultimul moment pe mijlocașul gazdelor. Iturralde Gonzalez, un fost arbitru important din La Liga, îl contrazice însă pe managerul lui Villarreal.

Fernando Roig: „A fost un penalty scandalos!”

„Cred că a fost un penalty scandalos la Lo Celso, nu văd nicio interpretare posibilă. Arbitrajul a fost întotdeauna în favoarea lor. Nu e o scuză, pentru că au fost superiori acolo și puteau să câștige cu mai mult, dar acest arbitraj nu este la nivelul unui astfel de moment. Au fost multe decizii care au fost luate în favoarea lor”, a declarat Fernando Roig, citat de Marca.

Iturralde Gonzales: „Nu e penalty”

„Nu l-a chemat la VAR pe Makkelie pentru că Lo Celso își aruncă piciorul. E o decizie pe care o ia arbitrul, nu VAR-ul. Lo Celso a căutat contactul. Nu este penalty. Este adevărat, există contact, dar asta pentru că jucătorul lui Villarreal îl caută”, a declarat Iturralde Gonzales, fostul mare arbitru internațional, citat de As.com.

Fază controversată în Villarreal - Liverpool

În minutul 38, la scorul de 1-0 pentru Villarreal, Naby Keita, mijlocașul „cormoranilor” a trimis o pasă direct la adversar, Lo Celso a profitat, s-a desprins de marcajul adversarilor și a scăpat 1 versus 1 cu Alisson.

Portarul oaspeților a avut o intrare hotărâtă, a atins balonul, însă, în același timp, l-a lovit și pe mijlocașul lui Villarreal. Lo Celso a căzut instantaneu în careul advers, moment în care întregul stadion al „Submarinului Galben” a cerut penalty.

Danny Makkelie însă, arbitrul întâlnirii, a părut foarte sigur pe decizia sa, neputând fi înduplecat de protestele gazdelor.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.