Tenis

ONS JABEUR - SIMONA HALEP 6-3, 6-2. Concluziile lui CTP: „Știți cum se numește asta? Bambilici!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 04 mai 2022

Simona Halep (30 de ani, locul 21 WTA) a fost eliminată în sferturile turneului de la Madrid, fiind învinsă clar de Ons Jabeur (27 de ani, 10 WTA), scor 3-6, 2-6.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat înfrângerea dură suferită de Simona Halep și a explicat că scurtele la care a apelat Jabeur în mod repetat au chinuit-o pe Simona, din punct de vedere psihic.

La 2-3 în setul doi, Halep a cedat nervos și și-a rupt racheta. 

Concluzia lui CTP după Halep – Jabeur

„Simona, bătută la bambilici

S-au întâlnit poignet-ul lui Ons Jabeur, unic în circuitul WTA, care i-a permis să pună peste 20 de scurte foarte greu de ajuns, mingea picând la mai puțin de 1 m de fileu, cu efect invers, și străvechiul punct slab al Simonei Halep, zona din apropierea fileului, mai ales pe minge joasă. Acolo unde, la antrenament, se joacă așa-numitul „bambilici”. Deloc obișnuită cu acest gen de joc, Simona nu sesiza mișcarea brațului lui Jabeur și pornea mai mereu cu întârziere.

O înțeleg că a spart o rachetă: e greu să nu te scoată din fire o asemenea serie diabolică de lovituri artizanat, la limită. Care nu se repetă prea des, dar azi a fost ziua lui Ons.

Nu cred că e cazul ca această înfrângere s-o descurajeze pe Simona Halep. A făcut un turneu bun la Madrid, poate s-o facă și la Roma, și la Paris...”, a scris jurnalistul pe contul lui de Facebook. 

Simona Halep, eliminată de Ons Jabeur la turneul de la Madrid

În primul set, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 2-2, fiecare reușind câte un break. Jabeur a forțat și s-a distanțat la 5-2, profitând de greșelile neforțate ale Simonei și de lipsa de reacție a româncei la schimbările de ritm. Jabeur a câștigat primul set cu 6-3 și a continuat forma bună și în setul secund.

La 2-2, Jabeur a accelerat din nou ritmul. Apelând foarte des la scurte, care au scos-o din ritm pe Halep, și de mingile trimise în fileu de Simona, jucătoarea din Tunisia a fost în control mai tot timpul. Momentul decisiv al setului și al meciului s-a petrecut la 3-2 pentru tunisiancă, pe serviciul ei. 

Halep a dus game-ul la 40-40, dar n-a putut să închidă. Când Jabeur a intrat în avantaj, Simona și-a rupt de nervi racheta. S-a făcut până la urmă 4-2, iar românca n-a mai contat în final. Jabeur a câștigat setul secund cu 6-2 și s-a calificat în semifinale.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Ons Jabeur

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.