Liga 1

Potecă spre baraj! În inferioritate numerică, Dinamo câștigă thrillerul cu 5 goluri de la Botoșani

+46 Foto
Deși a jucat o repriză întreagă cu un om mai puțin pe teren, Dinamo a învins-o cu 3-2 pe FC Botoșani în etapa #8 din play-out. Așadar, cresc speranțele pentru fanii care așteaptă cu sufletul la gură barajul de rămânere în Liga 1.

Articol de Ionuț Tăbultoc (foto)  —  vineri, 06 mai 2022

Deși a jucat o repriză întreagă cu un om mai puțin pe teren, Dinamo a învins-o cu 3-2 pe FC Botoșani în etapa #8 din play-out. Așadar, cresc speranțele pentru fanii care așteaptă cu sufletul la gură barajul de rămânere în Liga 1.

FC Botoșani - Dinamo 2-3. „Câinii” n-au mai înscris de 3 ori în deplasare din septembrie 2020

Dinamo a început perfect meciul de la Botoșani, iar trupa lui Uhrin deschidea scorul în minutul 7. Găsit incredibil de liber în careu de Grădinaru, Pierret l-a învins la „scurt” pe Eduard Pap. 

Botoșani a egalat la mijlocul primului act, Jaja profitând de mai multe erori din apărarea „câinilor” (31).

Chiar înainte de pauză, Pierret a reușit „dubla”. Centrarea lui Rodriguez l-a păcălit pe Pap, goalkeeperul moldovenilor a citit greșit faza, iar francezul de la mijlocul lui Dinamo a înscris cu capul (44).

Lovit de Pap, Pierret a avut nevoie de îngrijiri medicale și a părăsit terenul. „Optarul” lui Uhrin avea un cartonaș galben și a comis o gafă de amator. A intrat pe teren fără acordul „centralului” Moroiță, a văzut al doilea „galben” și a fost eliminat.

În superioritate numerică, FC Botoșani a restabilit egalitatea în debutul părții secunde, în urma unei lovituri de la colț, prin Mihai Roman II (54).

Însă Botoșani a evoluat modest în continuare, n-a putut să-și țină la distanță adversarul în 10 oameni și a fost „mușcată” pe contraatac. Matei a așteptat învăluirea lui Geani Crețu, care a reușit golul decisiv de pe „Municipal” (68).

3.484 de suporteriau asistat la meciul dintre FC Botoșani și Dinamo

3-1 cu Gaz Metana fost ultimul meci din deplasare în care Dinamo a marcat de 3 ori (septembrie 2020). Antrenor era Contra, iar dintre titularii de-atunci se regăsește în actualul lot numai Alex Răuță

3 victorii consecutiveare Dinamo în play-out, performanță reușită ultima dată de roș-albi în mai 2021

Dinamo rămâne pe antepenultimul loc în play-out și are șanse infime să o mai depășească pe Chindia. Târgoviștenii au un punct avans și un meci mai puțin disputat cu o rundă înainte de finalul campionatului. 

Pe configurația actuală a clasamentelor, Dinamo s-ar întâlni la baraj cu U Cluj, ocupanta locului 3 din play-off-ul eșalonului secund.

Grădinaru ratează prima manșă a barajului

Și Răzvan Grădinaru a fost eliminat, după fluierul de final al meciului, pentru o dispută cu Pap. Cel mai probabil, fostul jucător al Gazului va lipsi în prima manșă a barajului întrucât l-a înjurat pe goalkeeperul gazdelor.

FINAL. FC Botoșani - Dinamo 2-3

FC Botoșani - Dinamo, echipele de start

FC Botoșani: Pap - Braun, Dawa, Șeroni, Țigănașu - Haruț, Dican, Papa - Tîrcoveanu, M. Roman II, Souza Silva
Rezerve: M. Contra - Patache, Dragu, D. Croitoru, Florescu, Petkovski, Mailat, Mateus, Lupeta
Antrenor: Marius Croitoru

Dinamo: Cristiano - Grădinaru, Aloe, Carp, St. Filip - Pierret, Rodriguez - Bordușanu, Matei, Torje - Vl. Morar
Rezerve: Eșanu - Patriche, A. Radu, De Moura, G. Crețu, Ivanov, Răuță, Ivanovski, Măgureanu
Antrenor: Dusan Uhrin

Stadion: Municipal (Botoșani)
Arbitru: Moroiță Andrei (Ploieşti - Prahova) / A1: Vişan Florian Alexandru (Galaţi), A2: Soponar Răzvan Ionut (Baia Mare - Maramureş)

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.