Campionate

Atac nemilos al unui campion mondial la adresa lui Guardiola: „Se preface a fi un geniu, dar fără Messi în echipă nu a câștigat Champions League”

Pep Guardiola/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 06 mai 2022

Emmanuel Petit (51 de ani), fostul mijlocaș al lui Arsenal, campion mondial cu Franța în 1998, a lansat un atac dur la adresa lui Pep Guardiola, după eliminarea lui Manchester City din semifinalele Champions League.

„Cetățenii” au fost eliminați dramatic de Real Madrid, cu scorul de 6-5 la general. În manșa retur, de pe „Santiago Bernabeu”, echipa lui Guardiola conducea cu 1-0 în minutul 89, însă „dubla” lui Rodrygo a trimis meciul în prelungiri.

Madrilenii s-au impus cu 3-1, după golul lui Benzema, din penalty. Guardiola, care antrenează al Manchester City din 2016, nu a mai câștigat Liga Campionilor de 11 ani, din perioada când o pregătea pe FC Barcelona.

Petit: „Guardiola se preface a fi un geniu”

„Guardiola parcă era curentat, țipa tot timpul la Foden și Mahrez. Ar trebui să își lase jucătorii să se concentreze la joc. Este o nebunie, a fost furios tot timpul. Chiar am putut observa cu asistenții săi nici măcar nu îndrăzneau să zică ceva.

Am un respect uriaș pentru Guardiola, dar vrea prea mult să fie în lumina reflectoarelor și se preface a fi un geniu. Dacă mâine ar prelua o echipă normală, fără buget de 3 miliarde de euro, și ar avea rezultate, atunci aș spune că e cel mai bun antrenor din lume. Au trecut 11 ani de când a câștigat ultima Ligă a Campionilor, din perioada în care îl avea pe Lionel Messi în echipă.

Deja pare o problemă psihologică. Istoria se repetă în fiecare an. Este prea obsedat de principiile lui și nu îi lasă pe jucători să aibă libertate în joc. Vrea ca oamenii să spună despre el că este un geniu”, a declarat Emannuel Petit, pentru RMC Sport.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.