Formula 1

Scandal la Miami: Hamilton a decis să protesteze în conferință „acoperit” de bijuterii! » „Dacă nu mă lasă să concurez, atunci așa să fie"

Lewis Hamilton/ foto Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 07 May 2022

Lewis Hamilton (37 de ani), pilotul de la Mercedes, a apărut la conferința de presă premergătoarea cursei din Miami purtând numeroase bijuterii, ca protest împotriva conducerii Formula 1, care a interzis piloților purtarea accesoriilor în mașini, în timpul curselor.

Septuplul campion mondial e pregătit să încalce regula FIA la Marele din Miami, care va avea loc duminică de la ora 23:30, televizat pe Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

Lewis Hamilton, protest împotriva interzicerii bijuteriilor la cursele de Formula 1

„Cred că am făcut progrese foarte mari ca sport. Acesta este un lucru atât de mic. Sunt în acest sport de 16 ani și port bijuterii încă de atunci. În mașină port doar cerceii și inelul de la nas, pe care nici măcar nu mi-l pot scoate. Dacă nu mă lasă să concurez, atunci așa să fie", a declarat Hamilton, potrivit BBC.com.

Britanicul a mai anunțat că nu ar fi afectat dacă nu ar fi lăsat să participe la marele Premiu din Miami: „Avem un pilot de rezervă, așa că suntem pregătiți pentru weekend. Oricum, sunt multe de făcut în oraș. Va fi bine în orice caz”.

De aceeași părere cu Hamilton a fost și Pierre Gasly, pilotul de la Alpha Tauri: 

„Cred că există lucruri mai importante asupra cărora trebuie să ne concentrăm. Apreciez că FIA are grijă de siguranța noastră. Dar, în cazul meu, sunt religios și sunt lucruri pe care le am cu mine și pe care nu mă simt confortabil să nu le am în mașină. În cele din urmă, noi suntem cei care mergem acolo și ne punem viețile în pericol și cred că ar trebui să fie o alegere personală. Sper ca în final să găsim o soluție mai bună”.

Citește și alte știri din Formula 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.