Liga 1

Sepsi - Chindia 2-1, în etapa #8 din play-out » Spectacol la Sfântu Gheorghe, cu 3 goluri și numeroase ocazii

Sepsi - Chindia, liveTEXT pe GSP.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 08 May 2022

Sepsi a câștigat acasă cu Chindia, scor 2-1, într-un meci din etapa #8 din play-out-ul Ligii 1.

După un început timid, Chindia a fost aproape de deschiderea scorului, pe contraatac. Popadiuc a trimis puternic din apropiere, însă Niczuly a reușit să respingă în corner, de la colțul scurt. Portarul gazdelor a fost din nou eroul echipei, în minutul 19. Passaglia a scăpat singur cu Niczuly, însă nu a reușit să îl învingă.

Scenariul s-a repetat și 20 de lungimi mai târziu, dar Marco Dulca a fost blocat de portarul lui Sepsi, din postură de unu la unu, din unghi. Sepsi a răspuns în minutul 42, prin Tudorie. Atacantul a finalizat o acțiune rapidă de contraatac, însă a trimis modest cu capul, pe lângă poartă, din 6 metri.

După o oră de joc, Sepsi a reușit să deschidă scorul, prin Aganovic. Mijlocașul a trimis mingea în poartă din alunecare, după o centrare perfectă în centrul careului. Covăsnenii și-au continuat atacurile, iar două minute mai târziu au fost aproape să își majoreze avantajul, dar Bărbuț a trimis în bară.

Chindia a replicat însă prin Chamed, care a marcat din afara careului, la colțul scurt, în minutul 69. Spectacolul a continuat însă la Sf. Gheorghe. Târgoviștenii s-au aruncat în atac și au fost surpinși pe contre de gazde. Golofca a marcat în minutul 71, pe contraatac, după ce șutul său a fost deviat de un apărător advers. În minutul 90+1, Bergodi, antrenorul lui Sepsi, a fost eliminat de arbitru din cauza unor proteste vehemente.

Cu o etapă înainte de finalul play-out-ului, Sepsi a urcat pe locul 8, cu 39 de puncte, unul peste Botoșani , echipa de pe 9. Chindia a rămas pe 13, cu 23 de puncte, 5 sub Mioveni, și este matematic la barajul de salvare. Echipa lui Pelici ocupă locul 12 și s-a salvat direct de la retrogradare, matematic.

FINAL. Sepsi - Chindia 2-1

Sepsi- Chindia, echipe de start:

SEPSI: 33. Niczuly l 88. Dimitrov, 44. Bălașa, 3. B. Mitrea, 20. A. Dumitrescu l 8. Vasvari, 6. N. Păun, 77. Aganovic l 21. Bărbuț, 9. Tudorie, 11. M. Ștefănescu 
REZERVE: 12. Bogdan, 17. Fofana, 24. I. Fulop, 27. R. Ispas, 29. Damașcan, 42. Luckassen,  82. Ninaj, 15. Ashkovski, 90. Golofca 
ABSENT: Achahbar (accidentat)
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

CHINDIA: 33. Căbuz l 16. Butean, Căpușă, 6. P. Iacob, 15. C. Dinu l 77. Șerban, 8. M. Dulca, 4. Passaglia, 59. Popadiuc l 69. Chamed, 11. D. Florea 
REZERVE: 1. D. Moldovan, 5. Celea, 13. Cherchez, 17. M. Șerban, 20. Roumpoulakou, 23. Kocici, 88. Ad. Ioniță, 14. Sila
ABSENT: Ciunciukov (indisponibil)
ANTRENOR: Emil Săndoi

Citește alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.