Liga 1

Steliștii au anunțat planul! Cum vor să blocheze stadionul Ghencea pentru FCSB: „Să le explice cineva asta «apărătorilor banului public»”

Fanii CSA Steaua // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 08 mai 2022

Fanii celor de la CSA Steaua au schițat planul prin care stadionul din Ghencea să fie blocat pentru FCSB, echipă care a solicitat închirierea acestuia la meciul cu CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului.

AS47, Asociația Steliștilor 1947, a publicat sâmbătă seara un mesaj pe pagina de Facebook, în care prezintă „scenariul sfârșitului de sezon”. Unul în care arena din Ghencea ar fi blocată pentru FCSB.

Echipa lui Gigi Becali, aflată „la cuțite” cu Clubul Sportiv al Armatei, a solicitat zilele trecute închirierea noii arene din Ghencea pentru meciul cu CFR Cluj de pe 21 mai, din ultima etapă a play-off-ului. Gigi Becali a anunțat că a oferit să achite dublul chiriei de pe Arena Națională, un total de 46.000 de euro, pentru a juca pe Ghencea.

Steliștii au anunțat planul! Cum vor să blocheze stadionul Ghencea pentru FCSB

Totuși, fanii Stelei sunt încrezători că cererea echipei din Liga 1 va fi blocată. Și explică de ce, într-o postare pe Facebook: CSA Steaua, echipă fără drept de promovare în Liga 1, ar putea disputa în Ghencea meciul tur de baraj pentru promovare, programat pe 22 mai, la doar o zi după FCSB - CFR Cluj.

Accent pe „ar putea”, întrucât scenariul steliștilor are o „scăpare”: gazda meciului tur din barajul pentru menținerea / promovarea în Liga 1 va fi stabilită prin tragere la sorți. Astfel, CSA, în eventualitatea în care ar participa la baraj, ar putea juca pe 22 mai în deplasare.

Scenariul sfârșitului de sezon: 

- 8 mai – Steaua se califică matematic la barajul de promovare în Liga 1, cu o etapă înainte de finalul sezonului. Dacă nu, va trebui să aștepte până pe... 

- 15 mai – Când, cu siguranță, Steaua va fi calificată matematic la baraj 

- În următoarele zile, FRF își va reconfirma poziția față de clubul Steaua și nu ne va permite să jucăm. Deși se poate cere o derogare, este greu de crezut că cineva din club o va face, ținând cont de atitudinea FRF, mereu în apărarea clubului din Berceni. 

- DAR! Așa cum au spus-o cei din clubul Steaua că „atât timp cât se poate, vom face toate demersurile”, clubul va merge la TAS. Ca membru al Federației Române de Fotbal, Steaua are dreptul să joace în orice etapă a Ligii 2, inclusiv în acest baraj, care este organizat de FRF. 

- 22 mai este ziua primului meci din baraj, meci ce se poate juca pe Stadionul Steaua. 

Poate le explică cineva „apărătorilor banului public” că Steaua mai are de jucat un meci important pe teren propriu în sfârșitul acesta de lună. 

Și, pe viitor, ar fi amuzant să aflăm și poziția celor care insistă pentru ca Fotbal Club Fcsb să joace în Ghencea, știind că clubul este rău platnic și a fost nevoie de procese în tribunal pentru a fi obligați să își plătească chiria în cele din urmă. Pot oferi aceștia garanții că nu se va întâmpla la fel? 

Nimeni nu realizează că Arena Națională și-a schimbat politica din cauza lor și este nevoie de plata integrala înainte de a organiza un eveniment? Da, această politică a venit după procesul cu echipa infractorilor.

- Facebook @ AS47

Pe ce se bazează fanii Stelei? „Militarii” ocupă în prezent locul 4 în play-off-ul Ligii 2, cu 5 puncte în fața celor de la Concordia Chiajna, și vor termina, cel mai probabil, sezonul pe acea poziție.

Una care oferă șansa unui duel de baraj cu ocupanta locului 7 din play-out-ul Ligii 1, pentru a stabili cine va participa în sezonul următor al eșalonului de elită. Numai că CSA Steaua, fiind club departamental, nu are dreptul de a urca în Liga 1 în această formă de organizare, astfel că la baraj ar putea participa de fapt echipa de pe locul 5, Concordia Chiajna / Unirea Slobozia.

Mai multe știri pe acest subiect: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.