Campionate

Nebunie în Germania » Schalke a câștigat dramatic și a promovat în Bundesliga + Fanii au invadat terenul

Schalke - St. Pauli/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 08 mai 2022

Schalke a câștigat pe teren propriu, cu St. Pauli, scor 3-2, în etapa #33 din 2.Bundesliga, după ce la pauză tabela arăta 0-2.

Retrogradată din Bundesliga în sezonul trecut, Schalke revine în elita fotbalului german după doar un sezon. Echipa din Ruhr a câștigat liga secundă, după ce a ajuns la 62 de puncte, cu 5 peste Hamburg, echipa de pe locul doi, cu o etapă înainte de final.

Schalke, victorie dramatică cu St. Pauli.

St. Pauli a început tare partida cu Schalke, iar în minutul 17 conducea deja cu 2-0, după dubla lui Matanovic. Atacantul de 19 ani a deschis în minutul 9, cu un șut plasat, la firul ierbii. 8 minute mai târziu, germanul reușea dubla, după o acțiune personală, finalizată cu un șut necruțător la colțul lung.

Schalke a revenit montată de la cabine, iar în minutul 47 marca din penalty, prin Terodde. Atacantul german reușea dubla în minutul 71, pentru ca 7 lungimi mai târziu, trupa din Ruhr să treacă la conducere după reușita lui Salazar, care a trimis sub bară, din postură de singur cu portarul.

La finalul meciului, fanii lui Schalke au invadat terenul și au sărbătorit alături de jucători promovarea în Bundesliga.

Luptă pasionantă pentru promovarea în Bundesliga

Locul doi din 2.Bundesliga, ocupat în acest moment de Hamburg, promovează de asemenea direct în prima ligă, urmând ca echipa de pe poziția a 3-a să dea un baraj în dublă manșă cu locul 16 din Bundesliga, poziție ocupată în prezent de Stuttgart.

După 33 de meciuri jucate, Hamburg este pe locul doi, cu 57 de puncte, la egalitate cu Darmstadt (locul 3) și Werder Bremen (locul 4), însă „verzii” au un meci în minus.

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.