Campionate

O legendă a fotbalului englez, despre tricoul lui Maradona: „Nu l-aș folosi nici să spăl vasele! Dacă am fi știut că e în vestiarul Angliei l-am fi rupt în mii de bucăți”

Tricoul purtat de Maradona la meciul Argentina - Anglia 2-1/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 08 mai 2022

Peter Shilton (72 de ani), fostul portar al naționalei Angliei, a vorbit despre tricoul lui Maradona, vândut pentru 8,5 milioane de euro. 

Legendarul goalkeeper al Albionului, cu 125 de selecții în prima reprezentativă, a fost victima „mâinii lui Dumnezeu”, în celebrul meci dintre Argentina și Anglia, scor 2-1, din sferturile Campionatului Mondial din 1986. La 36 de ani de la golul primit de la Maradona, cu mâna, Shilton declară că „nu i-aș folosi tricoul nici să spăl vasele”

Peter Shilton, discurs dur la adresa lui Maradona

Tricoul lui Maradona a fost scos la licitație de Steve Hodge, fost mijlocaș englez, cu 24 de selecții în națională. Fostul jucător de la Aston Villa, Leeds, Nottingham Forest și Tottenham a intrat în posesia tricoului legendei argentiniene chiar după meciul dintre Anglia și Argentina. Peter Shilton, fostul coleg al lui Hodge, declară că fostul mijlocaș le-a ascuns coechipierilor faptul că a făcut schimb de tricouri cu Maradona.

„N-aș fi schimbat tricoul cu Maradona în acea zi pentru tot aurul din lume. Nu l-aș folosi nici măcar pentru a curăța vasele din bungalow-ul meu. Dacă eu sau ceilalți am fi știut că Hodge avea tricoul în vestiar, cu siguranță nu ar fi ieșit de acolo. L-am fi rupt în mii de bucăți. Și adio profit pentru mijlocaș.

Pun pariu că Steve se bucură că nu a ieșit așa. El știa ce face, de aceea nu ne-a spus nimic. Și mă bucur că, în final, cel puțin un englez a obținut ceva din acel meci”, a declarat Peter Shilton, citat de Il Posticipo.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.