Liga 1

Maracanã oltenească! Atmosferă de mare derby pe „Olbmenco” la Universitatea Craiova - FCSB

+12 Foto
foto: Raed Krishan

Articol de Andrei Crăiţoiu, Raed Krishan (foto), Vlad Nedelea  —  duminică, 08 mai 2022

Cei 30.000 de fani prezența la Universitatea Craiova - FCSB au transformat în această seară „Oblemenco” într-un redutabil stadion brazilian, cu fumigene și papelitos lansate din înaltul peluzei alb-albastre

30.000 de bilete vândute cu trei zile înainte de startul meciului. Probabil cel mai rapid sold-out din actualul sezon competițional. La mare bătaie cu duelurile de la Arad cu Rapid și din Giulești cu FC Botoșani. Doar că acolo cele două arene fac cât „Oblemenco”. 

Chiar dacă oltenii au ieșit din cărți pentru titlu, fanii n-au zis pas unui meci de gală. Cu fulare, eșarfe, tricouri și steaguri alb-albastre, de la mic la mare, suporterii au venit la stadion. Atmosfera din oraș era ca pe vremuri când mii și mii de oameni veneau să-i vadă pe Balaci sau pe Cârțu.

Acum rolurile s-au schimbat. Tănase, Coman, Ivan sau Koljici sunt noile vedete. Iar fanii au profitat de vremea bună din oraș. „Aș mânca cinci mici, aș bea o bere și-aș veni la meci”, îi îndemna Reghe pe suporteri.

VIDEO Coregrafie impresionantă a oltenilor în CS Universitatea Craiova - FCSB

>

Doar că micii au fost înlocuiți cu fructele de mare, de la festivalul turcesc din centrul orașului. De-acolo s-a plecat spre stadion, iar cu zece minute înainte de fluierul de start arena era full! Plină, plină ca în vremurile de glorie. Degeaba au încercat stewarzii să elibereze scările, fanii pătimași cântau din toți plămânii imnul-bijuterie lăsat moștenire.

Kiss-cam, majore, juniorii clubului cu steaguri imense, plus hit-ul „Freed from desire” au transformat „Oblemenco” într-o Maracanã oltenească! Lovitura de start e dată de Grigore Ciupitu, fostă glorie din Bănie. Peluza e pregătită! 

„Vamos Craiova!” e mesajul ce tronează pe toată peluza alb-albastră. Ultrașii bucureșteni au în repertoriu doar mesaje triviale cu cuvinte din patru litere. Dar oltenii nu-i bagă în seamă. Îi ignoră! Lansează papelitos din înaltul tribunei, aprind torțe și cântă. A început ultimul derby pentru olteni. De acasă!

Meciul, scorNr. spectatori
1. FCSB - Dinamo 6-037.000
2. Rapid - FCSB 1-035.000
3. U Craiova - FCSB 30.000
4. FCSB - U Craiova 0-225.000
5. U Craiova - CFR Cluj 3-223.000

Iar ca seara să fie una specială, oltenii au făcut valuri în tribune, făcând arena să vibreze!

FOTO. Imagini spectaculoase de la Universtaitea Craiova – FCSB

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.