Liga 1

Dinamo pregătește prima mutare a verii » Pe cine vor „câinii” dacă rămân în Liga 1

Dinamo pregătește prima mutare pentru sezonul viitor, foto: Imago

Articol de Eduard Apostol  —  Monday, 09 May 2022

Dinamo pregătește prima mutare pentru sezonul viitor. Și suflarea dinamovistă, dar și conducerea, și antrenorul, și jucătorul doresc ca Balthazar Pierret să-și extindă contractul scadent în vară. Francezul este motivat și de mărirea salariului.

Balthazar Pierret nu va uita prea repede meciul de la Botoșani, scor 3-2 pentru Dinamo. În prima parte, a semnat o „dublă” spectaculoasă, apoi a fost eliminat în prelungirile reprizei, după două cartonașe galbene luate pueril.

Francezul a comentat la un fault, în minutul 19, și a fost avertizat, apoi a pătruns pe gazon fără acordul „centralului”, în minutul 45+1, după ce a primit îngrijiri pe margine după ce-a fost lovit în cap de portarul advers. 

La final, mijlocașul a încercat să-i mai explice o dată arbitrului Moroiță că era după lovitură și a auzit în spatele lui mesajul să intre, dar antrenorul Dusan Uhrin a penalizat, verbal, faptul că nimeni de la Dinamo nu l-a ținut pe Pierret să intre pe gazon. 

Condițiile ca Balthazar Pierret să rămână la Dinamo

Cehul este supărat din cauza faptului că l-a pierdut pe Pierret, fie și pentru o etapă, cea de final, cu UTA, care va fi ca un antrenament înaintea barajului de menținere/promovare în Liga 1.  Francezul sosit în iarnă este important în concepția tehnicianului, iar dacă Dinamo va continua în prima divizie - ceea ce presupune și extinderea angajamentului cehului -, atunci o va face și Pierret, întrucât Uhrin îl vrea pe mai departe.

La finalul partidei din Moldova, cei din PCH, reprezentanți ai acționarului minoritar DDB, au publicat un mesaj de susținere pentru Balthazar și au solicitat ca jucătorului să-i fi extins contractul cu Dinamo. 

Conform informațiilor GSP, „câinii” au opțiunea de a-i prelungi în vară contractul lui Pierret, la parametri zero, fără să plătească vreun ban fostului club al acestuia, Boulogne. Și șefii grupării îl plac pe fotbalistul sosit din al treilea eșalon francez, astfel că prelungirea acordului ar fi o formalitate. 

Pierret poate aduce bani la Dinamo

Și Balthazar are motivație să aibă un nou contract din luna iulie. Ar avea un salariu mai mare decât cei 2.500 de euro din prezent, jucătorul de 21 de ani își dorește să mai continue cel puțin un an la clubul din Ștefan cel Mare.

Pierret ar putea constitui și un prospect bun pentru finanțele grupării în viitor. Francezul are și atuul vârstei, nu doar al naționalității și pașaportului comunitar. Fost jucător la Nice și Boulogne, mijlocașul continuă să fie monitorizat de echipele din Hexagon. 

2 goluriîn 15 meciuri a reușit Pierret pentru Dinamo, la Botoșani semnând primele reușite în tricoul roș-albilor

Acum, am început să ne cunoaștem mai bine, de aceea jucăm mai bine împreună. Întotdeauna, de când am venit, am crezut și am spus că ne vom salva de la retrogradare. Acum, sunt sută la sută sigur de asta! Nu contează cu ce echipă vom juca la baraj 
- Balthazar Pierret, mijlocaș Dinamo

VIDEO Ionuț Rada, despre situația de la Dinamo: „Se chinuie tare, îi chinuie și pe suporteri”

>

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.