Liga 1

Craiova tremură pentru locul european: câștigă Cupa României sau merge la baraj!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 09 mai 2022

Învinsă pe teren propriu de FCSB, 0-1, Universitatea Craiova va încheia sezonul de Liga 1 pe locul 3. În eventualitatea în care nu vor câștiga Cupa României, oltenii riscă să rateze cupele europene!

Duminică seara, FCSB a obținut un rezultat colosal în Bănie, 1-0 cu Universitatea Craiova, care o menține la două puncte în spatele liderului CFR Cluj, cu doar două etape înainte de finalul sezonului.

În același timp, rezultatul a pecetluit poziția finală a Craiovei în acest sezon de campionat. Cu 45 de puncte, 7 sub FCSB, alb-albaștrii rămân blocați pe locul 3.

CSU Craiova tremură pentru locul european: câștigă Cupa sau merge la baraj! 

O poziție care le-ar putea pune participarea în cupele europene din sezonul următor în pericol. Totul depinde de Cupa României:

  • dacă CSU Craiova câștigă competiția, va participa cu siguranță în preliminariile Conference League;
  • dacă oltenii sunt eliminați în semifinale sau pierd finala Cupei, atunci ar fi nevoiți să joace un baraj pentru a prinde preliminariile Conference League.

Universitatea a pierdut turul semifinalelor Cupei, 1-2 cu Sepsi OSK, și va încerca să întoarcă rezultatul în returul programat pe 12 mai, în Bănie. În cealaltă semifinală se înfruntă FC Voluntari și FC Argeș, ilfovenii fiind în avantaj după tur, 2-0.

Dacă oricare dintre Sepsi OSK, FC Voluntari și FC Argeș câștigă Cupa României, respectiva echipă ar participa în preliminariile Conference League sezonul viitor. Iar Universitatea Craiova, ocupanta ultimei poziții europene din play-off, ar merge la baraj! 

Cu cine ar juca CSU Craiova barajul 

Conform sistemului competițional din Liga 1, locul 3 din play-off ar disputa ultimul loc european cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out, în unică manșă, pe terenul echipei din play-off.

Barajul dintre primele două echipe de play-out va avea loc tot într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate. 

În prezent, acele poziții sunt ocupate de Rapid și Sepsi OSK. 

În cazul în care covăsnenii ar câștiga Cupa României pe 19 mai, ei ar avea asigurată prezența în preliminariile Conference League, astfel că nu ar participa la barajul aferent echipelor de pe primele două locuri din play-out chiar dacă vor ocupa o poziție corespunzătoare. În schimb, echipa de pe locul 3 din play-out ar intra la baraj. 

VIDEO » Laurențiu Reghecampf, conferință de presă la finalul partidei pierdute cu FCSB

>

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.