Campionate

Scene ireale în Anglia » La pauză, aveau nevoie de 5 goluri în plus față de adversară pentru a promova. La final, au început sărbătoarea!

Jucătorii lui Bristol Rovers au sărbătorit în vestiar // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 09 May 2022

Meci suspect în liga a 4-a engleză. În ultima etapă a sezonului regulat (46) din League Two, Bristol Rovers avea nevoie de o victorie la 7 goluri diferență pentru a o întrece pe Northampton în clasament și a promova direct, de pe locul 3. Și a învins-o pe Scunthorpe cu 7-0.

Bristol Rovers, echipa antrenată de fostul jucător Joey Barton, a obținut o victorie colosală în ultima etapă a sezonului regulat din a 4-a ligă engleză. 

Înaintea rundei finale, Bristol Rovers era la egalitate de puncte cu Northampton, 77, dar avea un golaveraj inferior (+15, față de +20). Așadar, pentru a prinde locul 3 indiferent de rezultatul înregistrat de Northampton cu Barrow, „elevii” lui Barton aveau nevoie de o victorie uriașă. 

Scene ireale în liga a 4-a din Anglia: victoria cu 7-0 a promovat-o pe Bristol Rovers

La pauzele meciurilor, disputate simultan, Bristol Rovers avea 2-0 cu Scunthorpe, iar Northampton 3-1 cu Barrow. Diferența de 5 goluri se păstra, iar șansele celor de la Bristol de a prinde locul 3 păreau spulberate.

Ce a urmat a fost ireal: reprize secunde în care Bristol a înscris de 5 ori (minutele 53, 61, 76, 79 și 85), iar Northampton deloc!

Ambele echipe au încheiat astfel sezonul regulat cu 80 de puncte și un golaveraj de +22, numai că Bristol avea mai multe goluri înscrise (71, față de 60). Astfel, a prins locul 3, direct promovabil. Pe primele două poziții s-au clasat Forest Green și Exeter.

Northampton, în schimb, alături de Port Vale, Swindon și Mansfield, vor juca un baraj pentru a decide ultima echipă care va promova în liga a treia.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.