Tenis

Veste bună pentru Simona Halep » A scăpat de un nume mare în drumul spre trofeul de la Roma

Simona Halep Foto: GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 09 mai 2022

Simona Halep (30 de ani, locul 21 WTA) a primit o veste bună după calificarea în turul 2 al turneului de la Roma. Jucătoarea noastră a scăpat de un posibil duel cu Naomi Osaka (24 de ani, 38 WTA), după ce sportiva din Japonia s-a retras din competiție.

După ce a învins-o pe Alize Cornet în primul tur, scor 6-4, 6-4, Simona are încă un motiv de bucurie. Osaka, cvadruplă câștigătoare de Grand Slam, care se afla pe aceeași parte de tablou cu românca, s-a retras din competiție.

Jucătoarea din Japonia a făcut anunțul chiar înaintea meciului pe care aceasta trebuia să-l joace în turul inaugural împotriva Sarei Sorribes Tormo.

„Din păcate, va trebui să mă retrag de la Roma, deoarece accidentarea pe care am suferit-o săptămâna trecută la Madrid nu s-a vindecat încă”, a anunțat Osaka potrivit WTA.

Simona Halep și Naomi Osaka se puteau întâlni în „sferturile” competiției. Locul japonezei a fost luat de Nuria Parrizas-Diaz (30 de ani, 51 WTA)

Chris Evert, sfat direct pentru Naomi Osaka: „Dacă nu poți rezista psihic, trebuie să îți dezvolți această abilitate”

Osaka a avut mai multe momente în care a izbucnit în lacrimi pe terenul de joc, deoarece s-a simțit hărțuită sau pentru că unii dintre spectatorii au huiduit-o și i-au aruncat cuvinte urâte; Japoneza fost lider mondial a fost criticată, însă, pentru faptul că ar fi mult prea sensibilă pentru un sport jucat în fața la zeci de mii de oameni.

Fosta mare jucătoare Chris Evert, 67 de ani, crede că Naomi Osaka trebuie să devină mai dură din punct de vedere mental pentru a face față la atacurile din circuitul WTA.

„E evident că e o persoană foarte sensibilă și această postură în care câștigă turnee, e număr 1 mondial cu Grand Slam-uri cucerite la activ, o face o țintă despre care poate să vorbească oricine, fiind judecată și în mass-media, și pe rețelele de socializare.

Tenisul nu înseamnă doar să joci un meci pe teren, ci tot ceea ce vine împreună cu el. A fost o luptă pentru Naomi Osaka. Dar trebuie să aibă un psihic puternic și asta este o realitatea, nu o spun ca pe o critică. Dacă nu ai această putere de a rezista, poți să o dezvolți, pentru că trebuie să înțelegi că oricine poate să te judece și poate să vorbească despre tine, când ești sus.

Sunt o mulțime de oameni care nu sunt mulțumiți de propria lor viață. Așa că intervin într-un fel în viețile altora, își dau cu părerea și cu negativitatea lor. Nu poți să te aștepți ca totul să fie fără probleme, nu poți evita capcanele succesului. Trebuie să înțelegi asta și să faci tot ce poți, dar trebuie să fii cu obrazul gros și să realizezi că dacă cineva te atacă, asta este problema lui. Asta nu este problema ta”, a explicat Chris Evert, conform tennishead.net.

Citește alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.