Liga 1

Noi emoții pentru Dinamo înainte de baraj » Jucătorul reclamat de CCA ar putea fi din nou suspendat

Irobiso (al doilea de la stânga la dreapta) Foto: Imago

Articol de Viorel Tudorache  —  luni, 09 mai 2022

Christian Irobiso (28 ani), atacantul nigerian de la Dinamo, a fost reclamat de CCA la Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF, după declarațiile făcute la finalul partidei Dinamo - FCU Craiova, scor 1-2.

Dinamo se pregătește pentru barajul de menținere/promovare în Liga 1, programat în dublă manșă pe 22 și 29 mai, însă „câinii roșii” au din nou emoții în privința atacantului lor.

Christian Irobiso ar putea fi suspendat din nou

Irobiso a fost în centrul atenției și la meciul cu CS Mioveni, pierdut de Dinamo, scor 0-2. Atunci, nigerianul și-a pierdut cumpătul și l-a pălmuit pe Andrei Panait, gest pentru care a primit cartonaș roșu. După ce și-a ispășit pedeapsa de trei etape, atacantul ar putea fi suspendat din nou.

„Nu vreau să vorbesc despre arbitraj. Ce a făcut arbitrul astăzi a fost o rușine, o mare, mare rușine, dar nu vreau să vorbesc despre asta acum, ci despre mine și echipa mea. Asta este”, a spus Irobiso după înfrângerea suferită de Dinamo cu FCU Craiova pe 8 aprilie.

Pentru această declarație, Comisia Centrală de Arbitraj (CCA) l-a reclamat pe jucătorul dinamovist, iar termenul de judecată anunțat de FRF este 11 mai. Dacă va fi suspendat, Dinamo riscă să nu se poată baza pe serviciile lui Irobiso în cele mai importante meciuri din acest sezon, cele de la baraj.

Veste importantă pentru Dinamo: FRF a modificat criteriul de departajare la baraj

FRF a introdus o regulă nouă pentru baraj: departajarea în caz de egalitate după cele două meciuri nu se va mai face după regula dublării golurilor marcate în deplasare. 

„Regula de departajare pe baza golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii desfășurate în dublă manșă a fost abrogata în ședința Comitetului Executiv din 27 iunie 2021 (urmare a deciziei similare a UEFA). 

Dacă scorul va fi egal și la finalul timpului regulamentar de joc din a doua manșă, atunci vor fi două reprize de prelungiri de câte 15 minute. Dacă egalitatea va persista, atunci se vor executa lovituri de departajare", a transmis FRF, într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor.

Citește și alte știri despre Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.