Campionate

Dortmund s-a mișcat rapid: cine vine pentru a-l înlocui pe Haaland!

Karim Adeyemi, în alb, într-un meci cu Bayern Munchen din Champions League // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 10 mai 2022

Borussia Dortmund își pierde marea vedetă, pe Erling Haaland (21 de ani), care va semna cu Manchester City. Pentru a-l înlocui pe norvegian, nemții vor aduce doi jucători. Un transfer este deja gata: Karim Adeyemi (20), german cu mamă româncă.

Luni, Erling Haaland, atacant cu 85 de goluri în 88 de meciuri la Borussia Dortmund, a trecut cu brio de vizita medicală organizată de Manchester City și va semna pe 5 ani cu „cetățenii”.

Borussia nu va rămâne, însă, descoperită. Oficialii clubului din Dortmund au rezolvat deja transferul unui alt tânăr atacant, Karim Adeyemi, de la Red Bull Salzburg.

Karim Adeyemi semnează cu Borussia Dortmund

Borussia va plăti 38 de milioane de euro în schimbul acestuia, conform jurnalistului Fabrizio Romano, specializat în transferuri, iar mutarea va fi anunțată în această săptămână.

Adeyemi va semna pe 5 ani, iar contractul nu va cuprinde o clauză de reziliere, după cum a anunțat impresarul acestuia, Thomas Solomon.

Karim nu va fi unicul jucător de atac adus de Borussia pentru sezonul următor. Galben-negrii vor mai transfera un atacant, anunță Fabrizio.

Karim Adeyemi, jucător cu mamă româncă, este internațional neamț 

Adus de Red Bull Salzburg în 2018 din Germania, Karim Adeyemi a avut o ascensiune incredibilă în ultimii ani, în care cota sa de piață a „explodat”: de la 1,5 milioane de euro, a ajuns să fie evaluat la 35. El se poate lăuda cu 33 de goluri și 23 de pase decisive în 92 de partide la RB Salzburg.

Adeyemi, care are deja 3 meciuri în naționala mare a Germaniei, este născut la Munchen din mamă româncă și tată nigerian. Mama sa, Alexandra, este originară din Brașov. Împreună cu soțul, Abbey, locuiește în Unterhaching, o suburbie a orașului Munchen.

2este locul pe care Borussia Dortmund a încheiat sezonul în Bundesliga

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.