Hochei

Hocheistul care a refuzat să asiste la intonarea imnului secuiesc: „Știam ce urmează, i-am auzit. Cântă pentru români, nu pentru unguri”

Mircea Constantin, în galben / FOTO: Imago-Images

Articol de Marius Mărgărit  —  Tuesday, 10 May 2022

Mircea Constantin, unul dintre cei trei jucători care au plecat la vestiar și nu au luat parte la intonarea imnului secuiesc, imediat după meciul România - Ungaria, de la Campionatul Mondial, și-a expus punctul de vedere, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Mircea Constantin, unul dintre cei trei jucători care au plecat la vestiar și nu au luat parte la intonarea imnului secuiesc, a explicat pentru GSP.ro: „Noi știam ce o să urmeze. Fanii din Miercurea Ciuc fac parte din galeria Ungariei și le-au cerut jucătorilor să stea și să cânte, că și ei i-au sprijinit tot timpul la club". 

Mircea Constantin, după scandalul de la CM de hochei: „I-am auzit cântând”

Acesta a continuat: „Eu cu Gliga și cu Berdilă ne-am dat seama că vor să cânte, că se mai întâmplase și cu Slovenia. Eu nu mă simt secui, nu puteam să fac asta, și ei la fel. Au cântat cu galeria și jucătorii noștri, i-am auzit. Fiindcă fanii cântă acel imn pentru românii din acele zone, nu pentru unguri. 

Nu sunt de acord, mai ales că erau în culorile României, dar îi înțeleg. Ei se simt secui, sunt din acele zone, dar știu că își dau viața pentru naționala României. Nouă nu ne-au reproșat că n-am rămas pe gheață, suntem prieteni între noi".

Vezi și alte știri despre scandalul de la Campionatul Mondial de hochei:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.