Liga Campionilor

Variantă uluitoare » O țară ar putea avea până la 7 echipe în Liga Campionilor!

Trofeul UEFA Champions League/ foto: Imago Images

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 11 mai 2022

Principalele patru campionate europene vor fi avantajate și de noul format al Champions League, valabil din sezonul 2024-2025.

UEFA a modificat radical structura cupelor europene, urmând să renunțe din 2024-2025 la grupe pentru a trece la „sistemul elvețian”, un minicampionat cu mai multe echipe (36, față de 32, ca în prezent), în care fiecare joacă minimum opt meciuri, patru acasă, patru în deplasare, cu opt adversari diferiți. Dar și acest nou format avantajează marile ligi și marile cluburi. 

Una sau două țări vor avea sigur cinci reprezentante în Champions League

În Champions League, s-ar putea ajunge ca, într-un caz extrem, unul dintre principalele patru campionate europene, Anglia, Spania, Italia și Germania, să aibă nu mai puțin de șapte reprezentante într-un sezon, a observat Marca

Aproape sigur, 99%, una sau două federații din Top 4 vor avea cinci formații. Pentru că două locuri în plus vor fi asigurate de rezultatele continentale din sezonul precedent, înregistrate în clasamentul coeficientului UEFA pe țară. Și, în proporție covârșitoare, primele două fac parte din elită. 

Actualul sezon este excepția, în spatele Angliei (1) strecurându-se Olanda (2), înaintea Franței, Spaniei, Germaniei și Italiei. Însă, în precedentele 10 stagiuni, țările din Top 4 au fost mereu pe primele două poziții. 

Și dacă vin și câștigătoarele Champions și Europa League? 

Cum ar avea Anglia, de exemplu, șapte echipe într-un an? Ca, pe lângă cele calificate normal din Premier League (4) și a 5-a, conform coeficientului pe țară, alte două trupe insulare să câștige Champions și Europa League și să nu fie printre formațiile ce au obținut deja biletele din campionat.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.