Liga 2

Nouă fotbaliști și un antrenor citați de FRF într-un dosar de trucare de meciuri din 2018

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 11 mai 2022

Nouă foști fotbaliști și un antrenor care au activat la formația CS Balotești, în sezonul 2017-2018 din Liga 2, au fost convocați la Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, luni, 16 mai, într-un dosar de meciuri presupus trucate pentru pariuri. Sesizarea a fost făcută de Departamentul de Integritate şi Antifraudă al FRF.

Au primit citații Alexandru Ionuț Stoica (22 de ani, atacant), Valentin Flămânzeanu (39 de ani, fundaș central), Andrei Voineag (28 de ani, fundaș stânga), Cornel Predescu (34 de ani, mijlocaș), Franco Paraschiv (23 de ani, atacant), Cosmin Mihai (26 de ani, fundaș stânga), Bogdan Marciuc (34 de ani, fundaș central), Alexandru Iordan (33 de ani, portar), Gabriel Bragă (27 de ani, mijlocaș) și Emil Stanca (antrenor).

Potrivit Libertatea, derularea mecanismelor comisiilor FRF a fost obstrucționată din cauza unor probleme juridice încurcate. În 2019, CS Balotești a dat în judecată Federația! Gruparea ilfoveană a ridicat mai multe excepții: secretarul general al FRF nu e recunoscut de Tribunal, clubul nu e trecut în Registrul de Asociații, Fundații și Federații ca membru afiliat al Federației, abaterile disciplinare sunt comise de persoane fizice, nu juridice!

FRF a deschis „dosarul Balotești" în 2018, în urma unui referat întocmit de Comisia de Integritate a FRF, pe baza semnalelor primite de la sistemul UEFA de detectare a fraudelor la pariuri. 

Numele echipei CS Balotești apare în toate meciurile care au declanșat alarma Betradar, iar partidele, patru în Liga 2 și una din Cupa Românei, s-au disputat în sezonul 2017-2018, conform dezvăluirilor jurnaliștilor de la Libertatea.

În 2021, formația ilfoveană CS Balotești s-a retras din seria a IV-a de Liga 3.

Andrei Voineag, unul dintre cei 9 jucătorii anchetați, a primit în februarie o suspendare de 6 luni în „cazul FC Daco-Getica", echipă care a fost anchetată, de asemenea, pentru trucare de meciuri.

VIDEO Match Preview CSU Craiova - Sepsi

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.