Campionate

Mircea Lucescu refuză România » Antrenorul lui Dinamo Kiev a ales altă țară în care echipa sa să-și joace meciurile: „Ne-am simți ca acasă!”

Mircea Lucescu Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 12 May 2022

Dinamo Kiev va evolua în preliminariile Ligii Campionilor, pe ruta non-campioanelor după ce Liga Profesionistă din Ucraina a decis să încheie definitiv sezonul 2021/2022, din cauza invaziei declanșate de Rusia la finalul lunii februarie.

Aflată pe locul 2 la momentul deciziei Federației, în spatele lui Șahtior, Dinamo Kiev va juca alături de rivala sa în preliminariile Ligii Campionilor.

Formația lui Mircea Lucescu va evolua în turul 2 preliminar, unde adversarele sunt mai valoroase, ocupantele locurilor 3 din Portugalia sau Franța, și ocupantele locurilor secunde din campionate precum Belgia, Turcia sau Olanda.

Cum Dinamo Kiev nu va putea disputa meciurile de acasă în Ucraina din cauza războiului, echipa lui Lucescu a trebuit să aleagă o altă țară în care să găzduiască meciurile. Antrenorul român vrea să ducă echipa în Polonia, impresionat de atmosfera de la meciul amical disputat între Legia Varșovia și Dinamo Kiev, scor 3-1 pentru ucraineni.

Mircea Lucescu: „Este cel mai bun loc pentru astfel de meciuri”

„I-am spus preşedintelui Surkis, imediat după amicalul cu Legia, că ar fi bine să jucăm meciurile europene în Polonia. Este cel mai bun loc pentru astfel de meciuri, dacă, bineînţeles, se va dovedi imposibil să jucăm la Kiev. 

Sunt sigur că mulţi fani ucraineni vor veni la stadion şi ne-am simţi ca acasă. Unde mai exact vom juca? Polonia este o ţară mare şi are stadioane frumoase. Va fi uşor ca noi şi Şahtior Doneţk să fim găzduiţi”, a declarat Lucescu potrivit publicației poloneze sportowefakty.wp.pl

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.