Tenis

Rafael Nadal, înfrângere în „optimi” la Roma în fața lui Denis Shapovalov » Spaniolul a avut din nou probleme medicale

Denis Shapovalov și Rafael Nadal Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 13 mai 2022

Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) a fost învins de Denis Shapovalov (23 ani, 16 ATP), scor 6-1, 5-7, 2-6, în optimile de finală ale Mastersului de la Roma. Este cea mai rapidă eliminare a spaniolului la Roma din 2008 încoace.

Deși era cotat în mod clar cu șansa a doua, Shapovalov a reușit surpriza și s-a calificat în sferturi pe zgura din capitala Italiei. Pentru Nadal continuă problemele, mai ales cele de ordin medical.

Rafael Nadal, înfrângere surprinzătoare în fața lui Denis Shapovalov

Ibericul a început foarte bine meciul, a cedat un singur game din primele 7 și a pus capăt primului set după numai 43 de minute, scor 6-1. Nimic nu anunța revenirea lui Shapovalov.

Actul secund a fost diferit însă. Canadianul și-a ridicat nivelul de joc și a început să-l pună în dificultate pe Nadal, care a acuzat din nou probleme de sănătate. De la mijlocul setului doi, durerile la picior au început să fie din ce în ce mai apăsătoare. În acest context, Shapovalov a forțat, a izbutit break-ul în cel mai important moment și a trimis meciul în „decisiv”, scor 7-5.

Cu un Nadal care nu a putut evolua la capacitate maximă, setul al treilea a fost la discreția lui Shapovalov. Canadianul a pus punct decisivului în doar 39 de minute și s-a calificat în sferturi la Roma, acolo unde îl va întâlni pe Casper Ruud (23 ani, 10 ATP).

Rafael Nadal, în continuare cu probleme medicale

După meci, ibericul a explicat că a jucat o bună parte din meci cu dureri foarte puternice, dar nu ia în calcul ratarea turenului de la Roland Garros. 

„Dacă o să merg la Roland Garros? Da, nu m-am accidentat, e chiar mai rău, sunt un jucător care trăieşte de mult timp cu o accidentare. Asta este rutina mea de zi cu zi, durere şi iar durere. E greu să continui în condițiile astea. Am avut o durere puternică la picior și azi, dar mai e timp până la Roland Garros. 

E foarte frustrant pentru că în multe zile nu pot juca aşa cum vreau, aşa cum pot, la capacitate maximă. De la mijlocul setului secund am început să simt o durere puternică, dar asta nu-i ia din merite lui Denis, care a jucat excelent. Îl felicit pentru meci”, a declarat Nadal, făcând referire la sindromul Muller-Weiss, boala cu care se confruntă de 16 ani. 

Programul sferturilor de finală de la ATP Masters Roma

  • Garin - Zverev
  • Sinner - Tsitsipas
  • Shapovalov - Ruud
  • Djokovic - Auger-Aliassime

VIDEO cu problemele medicale ale lui Nadal

Citește și alte știri despre tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.