Cupa Romaniei

Ce suspendare riscă Nicușor Bancu, după ce l-a lovit cu capul în piept pe Așkovski în finalul semifinalei cu Sepsi

Nicușor Bancu a fost unul dintre cei mai slabi fotbaliști de pe teren în CSU Craiova - Sepsi, foto: Imago

Articol de Viorel Tudorache  —  vineri, 13 mai 2022

Căpitanul echipei Universitatea Craiova, Nicușor Bancu (29 de ani), eliminat în minutul 86 al meciului cu Sepsi Sf. Gheorghe, returul semifinalei Cupei României, la scorul de 0-1, după ce l-a lovit cu capul în piept pe Stefan Așkovski (32 de ani) și apoi i-a dat cu mingea în cap, poate fi suspendat pentru maximum șase meciuri.

Formația din Bănie mai are de disputat două jocuri în play-off, cu CFR Cluj și cu Farul, și meciul de baraj pentru Conference League. Potrivit Regulamentului disciplinar al FRF, pentru lovirea cu palma, cotul, braţul, pumnul, capul, piciorul ori călcarea adversarului se aplică o suspendare de la 2 la 6 jocuri dacă nu au produs vătămare fizică. 

Nicușor Bancu a fost unul dintre cei mai slabi fotbaliști de pe teren în CSU Craiova - Sepsi

Pedeapsa crește de la 6 la 10 jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică a victimei sau de la 16 la 24 de jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică gravă a victimei. În caz de vătămare corporală gravă, dovada acesteia se face prin certificat medico-legal, acte medicale eliberate de unitatea medicală care a diagnosticat vătămarea corporală. 

După ce a fost lovit cu capul în piept de Bancu, Stefan Așkovski a căzut, dar a terminat partida pe teren.

Nicușor Bancu a fost unul dintre cei mai slabi fotbaliști de pe teren în CSU Craiova - Sepsi. Mai întâi, el a greșit decisiv la golul celor de la Sepsi. Căpitanul oltenilor a completat apoi seara neagră cu două gesturi grosolane, sancționate instant de "centralul" Horațiu Feșnic cu cartonașul roșu. 

La o fază banală, în momentul unui aut pentru Craiova, aproape de poarta lui Pigliacelli, Bancu și-a pierdut cumpătul. Și-a luat elan și l-a lovit violent cu capul în piept pe Așkovski, un gest care amintește de lovitura aplicată de Zidane lui Materazzi, în finala Campionatului Mondial din 2006. 

Căpitanul Craiovei nu s-a oprit aici! A aruncat cu mingea în capul adversarului aflat întins pe gazon. Horațiu Feșnic a intervenit și i-a arătat direct cartonașul roșu. 

Finanțatorul Mihai Rotaru a fost categoric cu privire la gestul fundașului: „Gestul lui Bancu e incalificabil, iar el va plăti!".

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.