Tenis

Președintele Federației Ruse de Tenis, atac dur la Elina Svitolina: „E un nimeni absolut!”

Elina Svitolina Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 13 May 2022

Shamil Tarpischev, președintele Federației Ruse de Tenis, a avut un discurs dur la adresa Elinei Svitolina (27 de ani, 27 WTA), după declarațiile pe care jucătoarea de tenis din Ucraina le-a făcut asupra războiului din țara sa.

Elina Svitolina este una dintre cele mai vocale jucătoare de tenis în privința războiului din Ucraina. Aceasta transmis mai multe mesaje îndreptate către sportivii ruși, îndemnându-i să iasă public și să se dezică de acțiunile Armatei ruse.

„Pentru noi, pentru ucraineni, este foarte important ca ei să vorbească, să aleagă o parte. Vrem să știm, vrem să ne simțim în siguranță”, a spus Svitolina.

Shamil Tarpischev: „Cine e Svitolina? Un nimeni absolut”

Nu e nevoie să dăm atenție declarațiilor Svitolinei. Nu e doar opinia mea, ci și a avocaților. Din cauza unei afirmații, sportivii ruși pot fi excluși din competiții. În aceste momente, putem participa, totul e în regulă pentru noi. E stupid să reacționezi la așa ceva. 

Cine e Svitolina? Un nimeni absolut. Sportivii noștri trebuie doar să spună că sportul rămâne în afara politicii. Ar trebui să ne lase sportivii în pace și să nu impună nimic din ce vor să impună asupra lor”, a declarat Tarpischev potrivit tennisworldusa.

Citește alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.