Liga 1

Nicușor „BLACKOUT” Bancu » Alte 3 momente în care căpitanul Craiovei și-a pierdut capul: acuzat de rasism și complot împotriva antrenorului

Nicușor Bancu a fost eliminat în Universitatea Craiova - Sepsi 0-1 pentru o ieșire grosolană, iar căpitanul în vârstă de 29 de ani al oltenilor nu e la prima abatere

Articol de Liviu Manolache, Alexandru Barbu  —  Friday, 13 May 2022

Nicușor Bancu a fost eliminat în Universitatea Craiova - Sepsi 0-1 după o ieșire grosolană, iar căpitanul în vârstă de 29 de ani al oltenilor nu e la prima abatere. Amendat pentru rasism, suspendat la finala campionatului din 2020 din cauza unui „galben” de neînțeles și trimis la vestiare întrucât și-a luat la șuturi un adversar pe teren, fundașul stânga are un trecut colorat.

Alte 3 momente de blackout ale lui Nicușor Bancu la Universitatea Craiova

1) SEZONUL 2019/20: În Craiova - Viitorul 3-1, Bancu a fost acuzat că a comis un derapaj rasist la adresa lui Bradley de Nooijer, în urma unui clinci pe teren. „Nu se poate ca un căpitan de echipă să îi spună lui Bradley «Cioară împuțită»!”, a declarat Țîru, stoperul de la acea vreme al dobrogenilor. Ulterior, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe jucătorul alb-albaștrilor cu 10.000 de lei.

2) SEZONUL 2019/20: Bancu încasează un „galben” cu FC Botoșani (2-0) înainte de finala campionatului cu CFR Cluj (1-3) și ratează, suspendat fiind, cel mai important joc al oltenilor de la promovarea din 2014. 

Faultul fundașului stânga nu era deloc necesar. Chiar dacă moldovenii plecau pe contraatac, „placajul” a fost făcut la 70 de metri de poarta CS Universității.

3) SEZONUL 2020/21: În etapa #8 din play-off, 3-2 cu FC Botoșani, Bancu s-a „asigurat” că ratează finalul campionatului după un fault realmente grosolan. L-a doborât pe Florescu, apoi a șutat în adversarul său, ca la wrestling!

Bancu e cel mai avertizat jucător all-time din play-off!

Bancu a văzut nu mai puțin de 20 de cartonașe galbene în edițiile de play-off (52 de meciuri). Chiar dacă Universitatea Craiova a ratat prima ediție a play-off-ului, niciun alt fotbalist nu a fost atât de avertizat în partea finală a campionatului!

În total, Bancu are 61 de „galbene” și două cartonașe roșii în 248 de partide în Liga 1. Așadar, o treime din cartonașele galbene le-a văzut în play-off.

Pițurcă l-a acuzat: „Bancu nu e așa cum apare. Pleca urechea stânga, dreapta”

Victor Pițurcă, fostul antrenor al CS Universității, lăsa de înțeles la finalul mandatului din Bănie că Bancu a fost unul dintre jucătorii care au complotat împotriva lui: „Rotaru vorbea pe la spate cu jucătorii. Erau vreo 3-4 fotbaliști care complotau pe la Rotaru. Bancu nu e chiar așa cum apare. Nu știu dacă era printre cei care complotau, dar mai pleca urechea stânga, dreapta”.

Tot ce trebuie să știi înainte de CFR Cluj - Universitatea Craiova

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.