Liga 1

Așa se pierde un titlu! FCSB, egalată de FC Voluntari după un gol din ofsaid. Duminică, CFR poate deveni campioană

Articol de Cristi Preda (foto)  —  sâmbătă, 14 mai 2022

FC Voluntari și FCSB au remizat, scor 2-2, în etapa #9 din play-off. Așadar, FCSB nu mai este la mâna ei, iar CFR Cluj, în cazul unei victorii obținute mâine seară cu Universitatea Craiova (21:30), devine matematic campioană înaintea ultimei etape din play-off!

FC Voluntari - FCSB 2-2. O remiză cât un titlu! 

FCSB a dominat copios prima repriză, în care FC Voluntari și-a pierdut doi dintre fundașii centrali: Tamaș și Meleke, schimbați din cauze medicale

Mihai Popa a răspuns excelent la șuturile de la distanță semnate de Cordea (13) și Olaru (22). Portarul ilfovenilor a avut și noroc la un corner. Lovitura de cap trimisă de Cristea îl depășise, dar Nemec a „anulat” golul de pe linia porții (23). 

>

Finalul primului act a fost exploziv de-a dreptul! Cordea a primit în centrul careului de la Olaru și a deschis scorul: șut din prima, cu stângul, la colțul lung (44). Apoi, în prelungiri, Nemec a fost scăpat de apărarea lui Petrea și a „înțepat” un balon venit din dreapta, via Ion Gheorghe (45+2). 

În repriza a doua a fost tot o singură echipă pe teren, FCSB. Mai întâi, Popa a scos de sub transversală „racheta” lui Olaru (52), apoi Florin Tănase a irosit două situații monumentale. 

„Decarul” FCSB n-a cadrat, cu capul, din careul mic (53) și nu l-a „bătut” pe miraculosul Popa dintr-o situație de unu contra unu (56). 

FC Voluntari a egalat-o din ofsaid pe FCSB!

Golgeterul campionatului a ajuns în cele din urmă la borna 20, la capătul unui corner executat scurt de vicecampioană. În fața porții, Tănase a profitat de o minge venită de la Edjouma și a pus „latul” pentru 2-1. 

Cu ajutorul unei gafe de arbitraj, Voluntari a replicat iar pe finalul reprizei! Degajarea lui Popa a fost deviată pe spate de Olawale, iar Costin, aflat însă într-un ofsaid nesemnalizat, a stabilit scorul final, 2-2!

Clasamentul actualizat din play-off

FINAL. FC Voluntari - FCSB 2-2

FC Voluntari - FCSB. Echipele de start

FC VOLUNTARI: M. Popa - Meleke, Tamaș, Armaș - Ricardinho, Tavares, Droppa, I. Gheorghe, Al. Vlad - Nemec, Marcelo Lopes
REZERVE: Rîmniceanu, Briceag, C. Costin, C. Achim, Al. Ilie, L. Fulop, Merloi, Golan, Tehe
ABSENȚI: Budescu (accidentat), Rață (suspendat)
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

FCSB: Târnovanu - Ov. Popescu, I. Cristea, A. Miron, Radunovic - Olaru, Ad. Șut, Fl. Tănase - Cordea, Mamut, Oct. Popescu
REZERVE: A. Vlad, Dumiter, Edjouma, I. Stoica, V. Gheorghe, Perianu, Musi, Vinicius, S. Șerban
ABSENȚI: Panțîru, C. Achim, Fl. Coman (accidentați)
ANTRENOR: Toni Petrea

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Tunyogi Ferencz (Zalău)

Citește mai multe știri despre Voluntari - FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.