Liga 1

Avem răspunsul trimis de CSA Steaua către FCSB » Motivul comic invocat pentru a interzice echipa lui Becali pe stadionul Ghencea

Articol de Dan Udrea  —  Saturday, 14 May 2022

FCSB a făcut cerere pentru a juca partida cu CFR Cluj, din ultima etapă din play-off, pe stadionul Ghencea, dar a fost refuzată.

Meciul dintre FCSB și CFR Cluj, care poate decide campioana, se va juca la Buzău, după ce Arena Națională a fost închiriată organizatorilor Saga Festival, iar CSA Steaua a refuzat accesul FCSB-ului pe stadionul Ghencea, construit din bani publici.

De ce FCSB nu poate juca în Ghencea

Gigi Becali a anunțat că FCSB a oferit să plătească 46.000 de euro pentru a putea juca pe stadionul Steaua, dar „militarii” i-au refuzat accesul.

Motivul? CSA Steaua susține că va juca în barajul pentru menținerea/promovarea în Liga 1. Manșa tur e programată pe 22 mai, când s-ar juca și FCSB – CFR Cluj.

CSA Steaua termină play-off-ul pe locul 4, care duce la barajul de pe 22 și 29 mai. Totuși, potrivit regulamentului în vigoare,  CSA Steaua, club care aparține de MApN, nu are drept de promovare. În plus, programul meciurilor nu a fost stabilit, iar CSA Steaua, în cazul în care e acceptată la baraj, ar putea juca pe teren propriu pe 29 mai.

După cum știți, stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, iar închirierea acestuia se poate face doar printr-o procedură concurențială, stabilită de administrator.
 

De asemenea, vă informăm că echipa de fotbal a clubului nostru a terminat pe locul 4 în Play-off-ul Ligii a II-a, iar potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice, promovarea/retrogradarea se face cu respectarea articolului 70 din Statutul Federației Române de fotbal – „Dreptul unui club de a participa în campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia”.
 

Conform Regulamentului de organizare a activității fotbalistice și a programului competițional stabilit de Federația Română de Fotbal, meciurile de baraj urmând a se desfășura potrivit tragerii la sorți, iar meciul tur se dispută în weekendul 21-22.05.2022.

 – comunicat CSA Steaua

Răspunsul integral trimis de CSA Steaua către FCSB

Modificarea de regulament făcută de FRF spune clar: CSA Steaua nu poate participa la baraj! 

În ciuda faptului că Legea Sportului în vigoare nu le dă dreptul să urce în Liga 1, „militarii” vor și se consideră îndreptățiți să participe la baraj. Numai că o actualizare de regulament făcută în urma unei ședințe de Comitet Executiv al FRF din august 2020 le dă calculele peste cap.

Pe 18 august 2020, Federația Română de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial a aprobat „principiile de promovare aplicabile în situația în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență sau nu îndeplinește condițiile de participare în Liga 1”. Adică exact cazul în care se regăsește CSA Steaua.

Modificarea ROAF a fost publicată pe site-ul FRF în aceeași zi:

În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga 2 ce îndeplinește condițiile de participare în Liga 1.

- Comunicat publicat pe frf.ro pe 18.08.2020 

Așadar, locul Stelei la baraj ar trebui luat de echipa de pe locul 5 (Concordia Chiajna / Unirea Slobozia), cu condiția ca aceasta să poată primi licența pentru Liga 1. 

VIDEO Totul despre FC Voluntari - FCSB

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.