Campionate

Suma amețitoare cheltuită de echipele lui Guardiola pentru transferuri » Rivalul Klopp, la mare distanță

Pep Guardiola/ foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 14 mai 2022

Pep Guardiola (52 de ani), antrenorul lui Manchester City, se apropie de suma colosală de 1,4 miliarde de euro investită în transferurile de jucători de către cluburile la care a antrenat.

Manchester City a anunțat că a ajuns la „un acord de principiu” pentru transferul lui Erling Haaland (21 de ani), atacantul Borussiei Dortmund. Potrivit transfermarkt.es, „cetățenii” vor plăti clubului german 60 de milioane de euro, astfel că suma cheltuită de echipele lui Guardiola a ajuns la 1,380 de miliarde de euro.

Echipele lui Guardiola, investiții de 1,380 miliarde de euro în transferuri

Conform sursei menționate, următorul antrenor ca investiții este la o distanță considerabilă de Guardiola, care a cheltuit 1,380 miliarde de euro. Jose Mourinho, cu 1,070 miliarde de euro investite în transferuri, este pe locul doi.

Cei doi foști rivali din „El Clasico” sunt de altfel singurii antrenori din istorie care au depășit pragul de un miliard de euro pentru transferurile de jucători. Podiumul este completat de Massimiliano Allegri, antrenorul lui Juventus, căruia de-a lungul carierei i-au fost aduși jucători în valoare de 994 de milioane de euro.

Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, care i-a dus pe „cormorani” în finala Champions League din acest sezon, a transferat jucători în valoare de 687 de milioane de euro. Această sumă reprezintă jumătate din cea investită de echipele lui Pep Guardiola, rivalul germanului din Premier League.

Sursă foto: Twitter transfermarkt.es

Manchester City a anunțat transferul lui Haaland

„Manchester City poate confirma că a ajuns la un acord de principiu cu Borussia Dortmund pentru transferul lui Erling Haaland de la 1 iulie 2022. Urmează ca Manchester City să finalizeze termenii contractului și cu fotbalistul”, au comunicat „cetățenii” pe Twitter.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.