Liga 1

CFR Cluj, campioana României pentru a 5-a oară la rând! Diferența în meciul de titlu, făcută de un gol din ofsaid

+18 Foto
CFR Cluj - CS Universitatea Craiova, în etapa #9 din play-off, live

Articol de Eduard Apostol, Raed Krishan (foto)  —  duminică, 15 mai 2022

CFR Cluj a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 2-1, și a devenit campioană cu o etapă înaintea finalului play-off-ului. Pentru „feroviari” este al 5-lea titlu consecutiv, al 8-lea din istoria clubului!

Mult așteptatul meci de titlu din ultima rundă, FCSB - CFR Cluj, va fi o simplă excursie la Buzău pentru cele două combatante. „Feroviarii” și-au făcut astăzi treaba, în fața unei asistențe călduroase, aproximativ 12.000 de fani.

Două mini-ofsaiduri au stabilit soarta acestui campionat, practic. Au delimitat premianții de principalii pierzători, acei milimetri au fost hotărâtori într-un final electrizant de sezon. Atunci când i-a fost greu voinicului, în așteptarea supremului VAR, CFR Cluj a pus pe lângă punctele multe din clasament și detaliile ce-au dus la câștigarea unui nou trofeu.

CFR Cluj, campioana României

După 90 de secunde de joc, Boateng i-a surprins și pe adversari, și pe asistentul Grigoriu cu o reluare cu omoplatul stâng, iar mingea s-a dus - agonizant pentru speranțele FCSB - în plasa porții oltenilor. A urmat un fotbal deficitar în prima parte, chiar dacă s-au duelat două dintre cele trei forțe ale României din ultimii ani. Intrări dure, puține faze cursive, parcă a fost liniștea dinaintea furtunii. 

8 titluriare CFR Cluj în Liga: 2008, 2010, 2012, 2018, 2019, 2010, 2021, 2022

Craiova nu s-a predat, cu toate că zâmbete laconice au amendat, probabil, assist-ul oferit de Valerică Găman la golul lui Debeljuh (57). Dar elevii lui Petrescu au arătat că au probleme psihice atunci când vine vorba de a avea siguranță în duelurile cu juveții. SuperDan este genul de antrenor care se teme să aibă 2-0, a recunoscut-o el însuși de multe ori.

Nici nu au apucat să se bucure prea mult la gândul că au ambele mâini pe trofeu și medaliile la gât că Mateiu (61) a înscris un eurogol ce-a anunțat revirimentul alb-albaștrilor. Fără a mai avea nimic de pierdut, oamenii lui Reghe s-au jucat cu emoțiile și cu inima clujenilor. I-au hărțuit și au pus presiune coroborat cu pasul înapoi făcut de CFR, pe alocuri gazdele retrăgându-se cu toți jucătorii în fața buturilor lui Letica. 

FINAL » CFR Cluj - CS Universitatea Craiova 2-1

CFR Cluj - CS Universitatea Craiova, echipe de start

CFR Cluj: Letica - Cr. Manea, Graovac, A. Burcă, Camora - C. Deac, Boateng, Bordeianu - A. Păun, Debeljuh, Birligea 
Rezerve: Bălgrădean, Fl. Ștefan, R. Bălan, Yuri, Cvek, Neguț, Petrila, Omrani, Sg. Buș 
Antrenor: Dan Petrescu 

CS Universitatea: Pigliacelli - Vlădoiu, Papp, Găman, Vătăjelu - Screciu, Mateiu - Al. Crețu - Baiaram, Koljic, A. Ivan 
Rezerve: Lazar, M. Constantin, Căpățînă, Nistor, Vînă, Roguljic, Gustavo, M. Danciu, Markovic
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Stadion: CFR Dr. Constantin Rădulescu (Cluj)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), A2: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti)

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.