Campionate

Secretul lui Jurgen Klopp la penalty-urile din Chelsea - Liverpool. Antrenați de neurocercetători! Unica eroare și-a asumat-o el

Secretul lui Jurgen Klopp la penalty-urile din Chelsea - Liverpool, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 15 mai 2022

Liverpool a transformat 17 lovituri de pedeapsă din 18 pentru a câștiga în 2022 finalele Cupei Ligii Angliei și Cupa Angliei. Explicația: „Ne pregătim cu patru băieți, Neuro11”. Doar Mané a ratat, pentru că managerul l-a sfătuit să șuteze altfel sâmbătă. Liverpool a învins-o pe Chelsea cu 6-5 la 11 metri, după 0-0 în timpul regulamentar.

Numai Cupa Angliei îi mai lipsea lui Jürgen Klopp pentru a avea toate trofeele la Liverpool. După Cupa Ligii, pe care „The Reds” o așteptau de un deceniu, a cucerit și FA Cup, aseară, 6-5 după penalty. Competiție dorită de „cormorani” de 16 ani. Un 2022 cu două mari victorii. Și pot fi trei, cu Champions League. 

Jurgen Klopp, 621 de milioane investite pentru achiziții

Sosit pe 8 octombrie 2015 pe Anfield, managerul german a investit 621 de milioane de euro pentru transferuri, vânzând jucători de 400 de milioane. 

De atunci, a mai pus la punct un detaliu. Penalty-urile. Și a învins de două ori în acest an chiar la loviturile de pedeapsă. De fiecare dată în fața lui Chelsea: 11-10, pe 27 februarie, în Carabao Cup, și 6-5 sâmbătă, în FA Cup, ambele pe Wembley. 

Secretul lui Klopp la 11 metri? „Lucrăm cu patru băieți, se numesc Neuro11. I-am contactat în urmă cu doi ani, dacă îmi amintesc bine. Unul dintre ei este neurocercetător, un german. El ne-a spus: «Putem să vă antrenăm la penalty-uri». Le-am răspuns: «Chiar puteți? Asta mă interesează». Au venit, ne-am pregătit împreună și acest trofeu e și al lor, precum Cupa Ligii”, a dezvăluit tehnicianul după finală. 

Jurgen Klopp: „La Sadio e vina mea cel puțin 50%”

O singură problemă. Sâmbătă, senegalezul Sadio Mané, unul dintre cei mai buni jucători, a ratat. 

A fost întrebat: Care e explicația? Nu a ascuns că a greșit și el.

„La Sadio e vina mea cel puțin 50%, pentru că trebuie să-i lași pe băieți să facă ce vor să facă, iar eu m-am implicat. I-am zis lui Sadio că Mendy, portarul lor (n.r. colegul de națională al lui Mané), îl cunoaște perfect și trebui să șuteze altfel decât de obicei”. 

Klopp a râs de propria eroare: „Nu e prima oară când îmi dau seama că, uneori, e mai bine să-mi țin gura închisă!”. Sfârșitul a fost însă pozitiv pentru Liverpool. Alisson a blocat mingea lui Mount și Tsimikas a transformat pentru 6-5. „Trofeul e al nostru”. 

2antrenori au cucerit toate trofeele din Anglia și Liga Campionilor: Sir Alex Ferguson și Jürgen Klopp

Trofeele lui Jurgen Klopp la Liverpool

  1. Liga Campionior (2019) 
  2. Premier League (2020)
  3. Supercupa Europei (2019) 
  4. CM Cluburi (2019)
  5. Cupa Angliei (2022) 
  6. Cupa Ligii Angliei (2022)

Citește și alte știri despre Premier League: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.