Handbal

Dinamo își adjudecă și Cupa României, după o finală dramatică împotriva rivalei Steaua

Dinamo și CSA Steaua dispută astăzi, de la ora 18:00, finala Cupei României la handbal masculin. Partida e liveSCORE pe GSP.ro și este televizată pe TVR 1.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 15 May 2022

Dinamo a învins-o pe Steaua, scor 24-23, și a cucerit Cupa României la handbal masculin. Elevii lui Xavi Pascual își adjudecaseră și titlul săptămâna trecută.

  • În semifinale, Dinamo a trecut clar de Minaur Baia Mare, scor 33-23 
  • Steaua a avut nevoie de prelungiri pentru a o depăși pe Dobrogea Sud. A fost 18-18 la finalul timpului regulamentar, 25-22 după prelungiri
  • În finala mică, Dobrogea Sud a învins-o pe Minaur Baia Mare, scor 22-20.

După câștigarea celui de-al 6-lea titlu consecutiv în „Liga Zimbrilor!”, Dinamo și-a adjudecat și Cupa României! Elevii lui Xavi Pascual au tremurat serios pentru victorie. Finala de la Constanța a început cu „militarii” la conducere, reușind să se desprindă inclusiv la 4 goluri. Treptat, experiența căpătată în cupele europene și-a spus cuvântul, și i-a readus pe „dulăi” în meci.

Dinamo, victorie dramatică în fața Stelei

Finalul a fost de-a dreptul dramatic. În minutul 58, la scorul de 24-23 pentru „dulăi”, Iancu, portarul Stelei, a blocat o aruncare a lui Negru, aflat singur în extremă. La acțiunea următoare, „militarii” au obținut 7 metri, ratat de Hanțaru. Dinamo a încercat să ducă atacul din ultimul minut la limita pasivului, dar a pierdut mingea. 

Cu 20 de secunde rămase, CSA a avut șansa egalării. S-a mers pe mâna lui Șandru, dar aruncarea i-a fost blocată de Ghedbane și Dinamo a obținut a 7-a Cupă a României din istorie. Steaua rămâne liderul ierarhiei all-time, cu 9 trofee.

După câștigarea celui de-al 6-lea titlu consecutiv, Dinamo își dorește din nou eventul. 

Câte Cupe ale României au câștigat echipele din Final 4

  • Steaua - 9
  • HCD - 7
  • Dinamo - 7
  • Minaur - 6

Citește și alte știri din handbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.