Tenis

Djokovic, „împărat” pentru a 6-a oară la Roma » A cucerit primul titlu din 2022 și e gata de Roland Garros

+10 Foto
Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a cucerit titlul la Roma, după o finală fără istoric împotriva grecului Stefanos Tsitsipas (23 de ani, 5 ATP), scor 6-0, 7-6(5).

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 15 mai 2022

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a cucerit titlul la Roma, după o finală fără istoric împotriva grecului Stefanos Tsitsipas (23 de ani, 5 ATP), scor 6-0, 7-6(5).

Djokovic pare pregătit să își apere titlul cucerit anul trecut la Roland Garros. A depășit problemele medicale din startul sezonului pe zgură și a prestat un tenis aproape de potențialul maxim la Roma. 

Novak Djokovic, campion la ATP Roma

În ultimul act i-a predat o adevărată lecție lui Stefano Tsitsipas. A servit perfect în actual inaugural, un procentaj de 87% al punctelor jucate cu prima minge, și a fost agresiv la retur. Dovada agresivității o reprezintă și raportul final al loviturilor direct câștigătoare, 24-8. 

Grecul a riscat în partea secundă și a reușit primul break-ul. S-a desprins la 5-2, dar i-a tremurat mână în momentul în care a servit pentru set. În tie-break, Nole a fost dominant și a profitat de câteva backhand-uri defectuoase ale lui Stefanos. 

Pentru Djokovic este primul titlu cucerit în anul 2022, unul în care a întâmpinat probleme din cauza refuzului de a se vaccina împotriva Covid-19.

6 titluria cucerit Novak Djokovic pe zgura de la Roma

Novak, felicitări pentru victorie, ești o inspirație pentru mine și pentru toți jucătorii din circuit. Sper să ajung ca tine, sper să ajung într-o bună zi la nivelul tău, încerc să dau tot ce am mai bun în fiecare zi pentru asta. Țin minte că ne-am antrenat împreună pentru prima dată în Franța acum câțiva ani și pentru mine a fost grozav să împart terenul cu tine
- Stefanos Tsitsipas

VIDEO Punctul decisiv al finalei dintre Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.