Hochei

Ministrul Novak, moment penibil în direct la TV » A refuzat să recite versurile imnului României + acuză Federația de hochei: „De la ei a plecat totul!”

Eduard Novak, ministrul Sportului, nu a vrut să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”. Totul s-a petrecut în direct, în cadrul emisiunii „Selectiv”, de la B1.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 15 mai 2022

Eduard Novak, ministrul Sportului, nu a vrut să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”. Totul s-a petrecut în direct, în cadrul emisiunii „Selectiv”, de la B1. 

Eduard Novak a fost invitat să comenteze scandalul de la Campionatul Mondial de hochei. La un momentat dat, Dan Bucura, moderatorul emisiunii „Selectiv”, i-a propus lui Novak să recite împreună imnul „Deșteaptă-te, române”: „O să încep eu, continuați dumneavoastră”.

Când i-a venit rândul, ministrul s-a blocat și a preferat să zâmbească, într-un moment stânjenitor de tăcere. Bucura a terminat prima strofă, moment în care Novak a încuviințat din cap și s-a rezumat la a spune „Da, da”.

Dan Bucura a postat clipul pe pagina personală de facebook și a comentat: „Așa ceva te lasă fără cuvinte... Am 24 de ani de presă, dar una ca asta n-am mai văzut. Vorbim de un ministru al Romaniei!”.

Eduard Novak: „Toate pornesc de la Federație”

Despre scandalul iscat la Mondialul de hochei, Eduard Novak a spus că este unul creat artificial de politicieni și de oamenii din Federație. 

„E un scandal care a fost foarte manipulat politic, în primul rând. Unii au adunat câteva like-uri în plus. Au reușit să obțină niște avantaje politice, dar acest lucru trece. De ce am reacționat așa târziu? Am vrut să văd reacțiile și ce s-a întâmplat acolo. Acești jucători nu au cântat imnul, doar au stat în fața oamenilor, au ascultat spectatorii. 

Dar ce va fi cu acești sportivi care luptă pentru România? Nu cred că vreun sportiv, Szabó, eu sau Boloni, am simulat ceva când am reprezentat țara. Sportivii din Harghita, care reprezintă 70% din lotul național de hochei, au transpirat, au luptat, au adus România în eșalonul 2 mondial. E foarte greu… Toate pornesc de la Federație, totul poate să provină din sânul Federației. Vor urma niște alegeri acolo”, a spus Eduard Novak, la B1.

VIDEO Eduard Novak, implicat în 100 de procese: „Nu sunt un tip confortabil! Am găsit lucruri foarte, foarte urâte”

>

Citește și alte știri despre scandalul de la CM de hochei: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.