Liga 1

FCSB chiar joacă degeaba cu CFR în play-off » 6 „finale” și ZERO reușite pentru echipa lui Gigi Becali!

FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 16 mai 2022

CFR Cluj a câștigat campionatul, pentru a 5-a oară consecutiv în Liga 1, cu o etapă înainte de finalul sezonului. Din nou, derby-ul cu FCSB, care putea fi finala sezonului, nu avea miză.

Echipa lui Dan Petrescu a profitat de pasul greșit făcut de FCSB în meciul cu FC Voluntari, 2-2, și a pus mână pe trofeu, după 2-1 cu Universitatea Craiova. La finalul partidei, Adrian Păun, atacantul clujenilor, i-a ironizat pe rivali, scandând în vestiar: „Să vă spun care e treaba, cu Steaua jucăm degeaba!”.

FCSB - CFR chiar se joacă degeaba

În cele șase sezoane în care s-au înfruntat în play-off, FCSB și CFR s-ar fi putut înfrunta de trei ori în ultima etapă cu titlul pe masă. De fiecare dată meciul nu a mai avut miză, CFR fiind deja campioană!

Mai mult, FCSB n-a ieșit pe plus nici când partidele retur din play-off erau vitale pentru stabilirea campioanei! A remizat de două ori în momente-cheie, ratând în cele din urmă titlul, și a pierdut în 2020, când meciul direct avea miză doar pentru CFR. Punctele i-au ajutat pe ardeleni să câștige atunci titlul în dauna Craiovei.

  • 21/22: FCSB - CFR în ultima etapă (FĂRĂ MIZĂ) - CFR e deja campioană cu 4p avans;
  • 20/21: CFR - FCSB 2-0 în ultima etapă (FĂRĂ MIZĂ) - CFR era deja campioană cu 6p avans;
  • 19/20: FCSB - CFR 0-2 în etapa #8 (MIZĂ PENTRU CFR) - CFR era la un punct de Craiova și a câștigat titlul;
  • 18/19: FCSB - CFR 1-0 în ultima etapă (FĂRĂ MIZĂ) - CFR era deja campioană cu 5p avans;
  • 17/18: FCSB - CFR 1-1 în etapa #7 (MIZĂ PT. AMBELE) - FCSB avea 2 puncte avans față de CFR, dar a pierdut titlul;
  • 16/17: CFR - FCSB 0-0 în etapa #6 (MIZĂ PT. FCSB) - FCSB avea 2 puncte avans față de Viitorul, dar a pierdut titlul.

Dan Petrescu vrea să învingă FCSB

Antrenorul clujenilor a spus că vrea să câștige duelul cu FCSB, după cum a declarat la finalul meciului cu Universitatea Craiova.

„În următoarele 2-3 zile va fi plin de petreceri, însă nu vom merge în vacanță la Buzău. Nici nu știu când va fi petrecerea! Trei zile facem doar poze și petreceri. Le-am spus domnilor de la club: «Nu cumva să organizați ceva, altfel suntem proști!». Oricum, două-trei zile vom avea liber. Apoi, fotbal. Nu pot să scap de acest defect al meu, nu-mi place să pierd.

Nu voi merge în vacanță la Buzău. Nu știu când vom începe antrenamentele, sper ca astăzi sau mâine să facem petrecerea. Nu-mi place să pierd. Indiferent ce va fi, mergem la FCSB să câștigăm. Acum trei ani a fost la fel, am pierdut după golul lui Teixeira și am fost tare supărat”, a spus Dan Petrescu.

VIDEO CFR Cluj este din nou campioană // Imagini cu bucuria din Gruia

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.