Liga 1

După Omrani, încă o vedetă și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj: „Am decis să-mi închei contractul”

Runar Sigurjonsson nu va mai continua la CFR Cluj / Sursă foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 16 mai 2022

Runar Mar Sigurjonsson (31 de ani), mijlocașul islandez al lui CFR Cluj, nu va mai continua în Gruia și din sezonul următor. La o zi după ce „feroviarii” și-au adjudecat al cincilea titlu la rând, nordicul a anunțat că experiența sa în România a ajuns la final.

Islandezul Runar Sigurjonsson a venit la CFR Cluj în februarie 2021, de la Astana. A strâns 24 de prezențe în acest sezon, marcând 5 goluri. Plătit cu 420.000 de euro pe sezon, acesta mai avea contract până în vara lui 2023, însă a ales să nu mai rămână la campioana en-titre, devenind, după Billel Omrani, al doilea fotbalist important care urmează să-i părăsească pe clujeni. 

Runar Mar Sigurjonsson și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj

„Am decis să-mi închei contractul cu CFR Cluj, așa că vreau să le mulțumesc tuturor fanilor și coechipierilor pentru ultimele 18 luni petrecute împreună. 3 trofee și multe amintiri frumoase”, a scris Sigurjonsson pe Instagram, cel care și-a adjudecat două titluri și o Supercupă alături de gruparea ardeleană.

Sigurjonsson, 31 de ani, a adunat 32 de selecții și două goluri în naționala Islandei // foto: Imago Images

Adus în februarie 2021 în Gruia, Sigurjonsson a fost un om important al „feroviarilor” sezonul trecut, când a reușit 3 goluri în 12 etape. În stagiunea curentă, „Rooney” a prins mai rar echipa după revenirea lui Dan Petrescu. Totuși, cifrele sale n-au fost deloc rele: 24 de partide oficiale, 5 goluri, două pase decisive.

Sigurjonsson avea un salariu uriaș la CFR Cluj

Islandezul câștiga enorm față de nivelul obișnuit din Liga 1, 35.000 de euro lunar, cu tot cu bonusuri, iar societatea n-a mai fost de acord să-i mai achite un salariu atât de consistent. Sigurjonsson mai beneficia, conform contractului, și de niște bonusuri necondiționate de performanțe, de timpul petrecut pe teren.

CFR Cluj a avut un fond de salarii incredibil de mare în actualul sezon, cu Chipciu și Sigurjonsson având contracte de 400.000, respectiv 420.000 de euro pe an. 

1,2 milioane de euroe cota de piață a lui Sigurjonsson, conform Transfermarkt

VIDEO CFR Cluj este din nou campioana României! Imagini cu bucuria din Gruia

>

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.