Liga 1

FCU Craiova - Sepsi, întrerupt de două ori din cauza scandărilor xenofobe! Jucătorii, trimiși la vestiare în minutul 90

FCU Craiova - Sepsi, meci decisiv pentru stabilirea primelor două clasate din play-out, a fost oprit în minutul 19 din cauza scandărilor xenofobe.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 16 mai 2022

FCU Craiova - Sepsi, meci decisiv pentru stabilirea primelor două clasate din play-out, a fost oprit prima dată în minutul 19 din cauza scandărilor xenofobe.

Preț de aproximativ două minute, brigada condusă de „centralul” Adrian Cojocaru a întrerupt partida, timp în care de la stația de amplificare fanii oltenilor au fost avertizați în repetate rânduri. 

Confruntarea a fost reluată în cele din urmă, nu înainte ca spectatorii de pe „Ion Oblemenco” să scandeze: „România, România”. Înainte, susținătorii gazdelor strigaseră: „Afară, afară cu ungurii din țară”

În minutul 90, chiar înainte de executarea unui penalty obținut de Sepsi, Cojocaru a trimis echipele la cabine, tot din cauza scandărilor xenofobe! Partida a fost din nou reluată.

Ce riscă FCU Craiova din cauza scandărilor xenofobe:

Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei 
Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.