Liga 1

Planuri spectaculoase în culise: Rădoi în locul lui Reghe la Craiova? + Unde pot ajunge Croitoru, Poenaru și Balint

Câteva cluburi din Liga 1 pregătesc schimbări spectaculoase de antrenor

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu, Vlad Nedelea  —  Tuesday, 17 May 2022

LIGA 1. Câteva cluburi pregătesc schimbări spectaculoase de antrenori: UTA negociază cu Ilie Poenaru, FC Voluntari îl curtează pe Marius Croitoru, pe care l-ar înlocui Laszlo Balint la FC Botoșani. 

Finalul campionatului le-a prins pe unele dintre cluburi cu planuri de schimbare a antrenorilor. Nesigure sunt multe bănci, inclusiv postul lui Reghecampf e în pericol. Laurențiu și-ar putea salva jobul dacă ar câștiga barajul pentru ultimul loc de Conference League, însă în momentul acesta el nu are asigurată continuarea la conducerea Universității Craiova.

Favorit să-l înlocuiască ar fi Mirel Rădoi, dacă Rotaru va hotărî până la urmă să-l pedepsească pe Reghe pentru parcursul dezamăgitor al echipei. Alte cluburi au trecut deja la negocieri. 

UTA, pe care e posibil să o preia doi investitori noi pe care îi consiliază Ilie Dumitrescu, e în tratative cu Ilie Poenaru, antrenorul fost la Clinceni și la Gaz Metan. Arădenii au terminat sezonul cu Ionuț Badea la conducere, însă contractul său cu clubul a expirat. Dacă transferul către finanțatorii noi va eșua, nu este exclus ca Badea să continue la Arad.

Dispare Ciobotariu, apare Marius Croitoru

Cea mai surprinzătoare mutare ar fi a lui Marius Croitoru la FC Voluntari. Liviu Ciobotariu nu dorește să mai continue în Ilfov, în ciuda rezultatelor excelente pe care le-a obținut, cu calificarea în play-off și în finala Cupei. Bălănescu, președintele de la Voluntari, îl apreciază pe Croitoru și speră să-l convingă să se mute de la Botoșani în București.

Marius ar pleca pentru că relația lui cu președintele Iftime s-a șubrezit după ratarea calificării în play-off.

Tehnicianul simte că nu-i sunt recunoscute pe de-a-ntregul meritele pentru rezultatele foarte bune pe care le-a obținut lucrând în condiții grele timp de trei ani. În Moldova, pe Croitoru l-ar înlocui Laszlo Balint, antrenorul cu care UTA a promovat în urmă cu doi ani din liga a doua

Balint a înregistrat rezultate mulțumitoare cu Aradul în primul sezon din „A”, dar a fost demis pe parcursul stagiunii curente. El ajunsese să aibă o relație proastă cu suporterii și dezamăgise și conducerea, care spera să-și vadă echipa pe un loc de play-off. 

VIDEO Laszlo Balint, despre plecarea de la UTA: „Am părăsit echipa cu o umbră de regret”

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.