Liga 1

Mircea Lucescu, despre războiul Becali vs. CSA: „Pentru mine, FCSB este Steaua!” + „Dinamo o să renască cu un stadion nou”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 18 mai 2022

Invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, Mircea Lucescu a vorbit despre situația noului stadion de la Dinamo, despre cât de mult contează o arenă nouă în viața unei echipei. Tehnicianul lui Dinamo Kiev susține că FCSB este Steaua.

- Mircea, ai spus că peste doi ani te întorci în fotbalul românesc!
- Dacă am același entuziasm și se termină stadionul, mă voi întoarce la Dinamo. Am promis ministrului că vin, dar nu știu ce va fi! Voi fi însă acolo. Stadionul va schimba totul. Nu uitați că un stadion îți aduce cel puțin 12-13 puncte în plus. Iar oamenii au nevoie de timp ca să își dea seama ce înseamnă casa lor, prezența suporterilor, steagurile, tricourile. Mai avem nevoie de timp până vom vedea stadioanele noastre arhipline.

>

- Păi, Rapid are un stadion nou și a ratat barajul de Europa.
- Lucrurile nu se câștigă de azi pe mâine, e nevoie de timp. La Rapid o să vină succesul, la fel și la Dinamo. Steaua n-a mai câștigat campionatul pentru că n-a avut propriul ei stadion.

- FCSB.
- Steaua! Pentru mine e Steaua.

- Deci crezi că Dinamo cu un alt stadion o să renască!
- O să aibă o altă anvergură, o să fie cu totul și cu totul diferit. Pentru mine oricum e de neînțeles cum Dinamo a ajuns să joace barajul. Oamenii de acolo nu au avut profesionalism, niciun pic de știința conducerii unei echipe? Absolut nimic? Și bani au fost! După '90 acolo au intrat foarte mulți bani din vânzarea de jucători.

- Doar că au fost și alte probleme.
- Ovidiu, ca în toate domeniile, oamenii s-au repezit și i-a interesat un singur lucru: câștigul personal! Nu s-au gândit la viitor. Ca și toți oamenii politici după '90, niciunul nu s-a gândit la viitor. Au făcut politică și-au băgat banii în buzunar. Au dispărut, sunt cu averi imense, au tot ce le trebuie. Diferența între ei și cei care au fost înainte de '90 e că oamenii aceia erau capabili. Nu se gândeau doar la ei. Eu am cunoscut oameni extraordinari de bine pregătiți, dar care erau în eșalonul trei, patru. Foarte bine pregătiți din punct de vedere organizatoric și administrativ.

EDITIA 121 // Prietenii lui Ovidiu. Invitat: Mircea Lucescu

>

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.