Formula 1

Șefii Formulei 1 au decis: Marele Premiu al Rusiei nu va fi înlocuit

Lewis Hamilton, Mercedes Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 18 May 2022

După ce Formula 1 a anunțat pe 25 februarie că Marele Premiu al Rusiei nu va mai avea loc în acest sezon, ca urmare a invaziei pornite de Federația Rusă asupra Ucrainei, a apărut astăzi și confirmarea că nu va exista o cursă înlocuitoare.

Astfel, sezonul de Formula 1 din 2022 va avea numai 22 de curse, nu 23 așa cum era precizat la începutul său.

Marele Premiu al Rusiei nu va fi înlocuit

Marele Premiu de la Soci urma să aiba loc în perioada 23-25 septembrie, însă după începerea războiului din Ucraina, era evident că Federația Internațională de Automobilism (FIA) va renunța la ideea organizării unei curse în Rusia. 

Liderii Formulei 1 au încercat să găsească o soluție pentru păstrarea numărului de curse intact, însă Qatar, varianta principală, a picat, din motivul simplu că țara din Orientul Mijlociu este ocupată cu găzduirea Campionatului Mondial de Fotbal 2022.

Marele Premiu al Rusiei, anulat încă din februarie

Pe 25 februarie, la o zi distanță după ce Vladimir Putin a dat ordinul invaziei în Ucraina, FIA a anunțat că Marele Premiu de la Soci va fi scos din calendar. 

„Campionatul Mondial de Formula 1 ajunge în țări din întreaga lume cu o viziune pozitivă, de a uni oamenii, aducând națiunile împreună. Urmărim ce se întâmplă în Ucraina cu tristețe, șoc, dar și cu speranța unei soluționări rapide și pașnice a crizei actuale. În acest context, este imposibilă organizarea Marelui Premiu al Rusiei”, se arăta într-un comunicat FIA pe 25 februarie.

Citește și alte știri despre Formula 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.