Opinii

O mizerie

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  joi, 19 mai 2022

Asumându-mi riscul de a fi atacat din nou de fanii FCSB, cei mai numeroși din fotbalul nostru, repet că formația din Gruia merita să câștige titlul. Din mai multe considerente, pe care nu mă îndoiesc că fanii respectivi le vor ignora. Asemenea suporterilor oricărei alte echipe, și ei memorează numai ce le convine. Și când susții altceva, le devii automat dușman.

Ca atare, nu-i impresionează că CFR a condus da capo al fine Liga 1. Nici că înaintea ultimei etape, ea a strâns 95 de puncte, în vreme ce contracandidata din Berceni va aduna, dacă-și va adjudeca duelul direct de duminică, maximum 87. Nu exagera prea tare Burcă mirându-se că „FCSB a fost pe primul loc 20 de minute și voia titlul?!”. Nu ăsta a fost adevărul?

Pe de altă parte, intră în discuție ofsaidurile lui Cr. Costin și Boateng. Chiar intră. Ba și umbresc triumful CFR-ului, deși n-ar trebui, opinie mai largă, să-l pună sub semnul întrebării. Spre edificare, iată părerea lui Marius Avram, arbitru internațional timp de 11 ani, până când, în decembrie 2020, Vassaras l-a scos de pe lista FIFA ca să promoveze niște piloși.

După FCSB-Voluntari, Avram nota în ProSport: „Fază foarte grea, la limită, pentru care acum asistenții sunt instruiți să dea credit atacului, dar care ar fi fost judecată de arbitrii din cabina VAR cu ofsaid! Pentru genul acesta de fază, imposibil de judecat de ochiul uman, a fost inventat VAR-ul”. Qed.

Cum CFR a luat totuși titlul pe bune, o contribuție deosebită, marcantă, i se cuvine recunoscută antrenorului Dan Petrescu. Într-adevăr, echipa lui n-a etalat cel mai frumos fotbal. Dar l-a practicat pe cel mai eficient. Întrucât pe „Bursuc” l-a interesat să câștige, nu să impresioneze, el și-a atins scopul. Detaliul că a obținut al cincilea titlu consecutiv cu CFR și al șaselea din cariera de tehnician exclude varianta norocului. A întâmplării, a conjuncturii.

E însă regretabil faptul, de blamat, că în noaptea de după succesul cu Universitatea Craiova, Petrescu n-a reacționat în clipa în care, la petrecerea găzduită de un restaurant clujean de lux, asistența a înjurat-o ca la ușa cortului pe FCSB! Pe fond muzical, s-a scandal, oribil, „Cine ține cu Steaua / Să-i f...m familia!”.

Petrecerea celor de la CFR Cluj s-a terminat cu o serie de înjurături oribile la adresa Stelei

Se pare că Petrescu n-a scandat. Nu se vede pe imaginile care-l surprind cu spatele. A mirat însă, ba a și deranjat, că tocmai el, care a crescut în Ghencea de la 10 ani și a rămas acolo 14, nu i-a oprit pe ceilalți (prezenți și câțiva ultrași!) să se manifeste huliganic.

Unii i-au acordat circumstanțe atenuante, nu și scuze. La chef te mai ia valul. Nu participă numai călugări și academicieni, dar și așa era de așteptat ca „Bursucul” să aibă altă atitudine. Logic că Duckadam și Balint nu l-au aprobat pe fostul lor coechipier, primul numind momentul „o mizerie”!

Să convenim că Petrescu a greșit. Grav, deoarece el știe, ca noi toți, că majoritatea fanilor FCSB (Steaua) sunt oameni serioși, cu scaun la cap. Care nu meritau și nu merită să fie jigniți.

Fără să fac din țânțar armăsar, căci unii mai scapă hățurile când beau, dacă era cineva care să-i insulte pe suporterii FCSB, Dan Petrescu trebuia să fie ultimul dintre ei. Din păcate, n-a fost.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.