Liga 1

Finala Cupei României U19 cu steagul și imnul Ținutului Secuiesc pe Giulești, sub privirile lui Răzvan Burleanu! Reacția șefilor FRF

+5 Foto
Csikszereda s-a impus în Finala Cupei Elitelor U19, 1-0 cu Sepsi OSK, prin golul marcat de El Sawy în minutul 20. La final, fotbaliștii celor două formații au fredonat imnul „Ținutul Secuiesc” și au fluturat drapelul regiunii.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 19 mai 2022

Csikszereda s-a impus în Finala Cupei Elitelor U19, 1-0 cu Sepsi OSK. La final, fotbaliștii celor două formații s-au aliniat în fața galeriei, au intonat imnul Ținutului Secuiesc și au fluturat drapelul regiunii, sub privirile șefilor FRF, prezenți pe arena din Giulești pentru a înmâna trofeul și medaliile. 

Peste 300 de fani ai lui Csikszereda și Sepsi au asistat la finala Cupei Elitelor U19, pe arena din Giulești. La final, aceștia s-au unit și au intonat imnul Ținutului Secuiesc. Printre scandări s-a numărat și „Ria, Ria, Ungaria”, cântecul folosit de ultrașii maghiari la meciurile echipei naționale.

Fotbaliștii și oamenii din staff-urile celor două formații s-au aliniat în fața galeriei și au cântat la rândul lor, în timp ce fluturau un steag al Ținutului Secuiesc. La moment au asistat și reprezentanții Federației Române de Fotbal, în frunte cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță.

VIDEO Fotbaliștii de la Csikszereda U19 și Sepsi U19 intonează imnul Ținutului Secuiesc pe Giulești

>

Mihai Stoichiță, directorul Comisiei tehnice din cadrul FRF, a comentat momentul: „Nu e niciun fel de problemă, am luat jucători la lot atât de la Csikszereda, cât și de la Sepsi. Oamenii sunt liberi să-și hotărască singuri soarta, așa și jucătorii se duc unde vor”.

Doar 3 jucători au salutat „Deșteaptă-te, române!”

Înaintea finalei dintre Csikszereda U19 și Sepsi U19, doar trei fotbaliști au dus mâna la piept în momentul intonării imnului „Deșteaptă-te, române!”.

Cei trei jucători care au răspuns pozitiv momentului au fost Robert Hamciuc, Sergiu Șerban și Denis Rența, toți de la Sepsi. Restul fotbaliștilor însă nu au schițat niciun gest.

Miercurea Ciuc, respectiv Sfântu Gheorghe, sunt municipiile de reședință ale județelor cu cele mai mari procentaje de populație de etnie maghiară din România: Harghita (85,2%), respectiv Covasna (73,7%). Eduard Novak este originar din Miercurea Ciuc.

Ministrul Sportului a felicitat echipele din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe, dar nu și pe Voluntari!

Eduard Novak (45 de ani), ministrul Sportului din România, a fost protagonistul unui nou moment controversat. El a lăudat fotbaliștii din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe pentru calificarea în finalele Cupei Elitelor U19, respectiv Cupei României la seniori. Nu și pe cei de la FC Voluntari, adversara covăsnenilor în ultimul act.

Sunt foarte mândru de fotbaliștii din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe, pentru modul în care au demonstrat că seriozitatea și munca susținută reprezintă singura garanție a rezultatelor. 

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe joacă astăzi Finala Cupei României cu FC Voluntari, cu șanse mari la titlu, iar în deschiderea finalei de seniori vor juca Finala Cupei Elitelor U19 AFK Csikszereda și, din nou, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. 

Un club pornit din visul a doi oameni, acum 11 ani, a reușit să obțină deja rezultate remarcabile în fotbal, ceea de dovedește că singurele lucruri care contează sunt managementul eficient și seriozitatea. Le doresc tuturor mult succes și îi felicit pentru aceste performanțe. 

- Facebook @ Eduard Novak

Mesajul a fost publicat și în limba maghiară, precum sunt toate postările ministrului.

Citește și alte știri despre fotbalul intern:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.