Campionate

Scene uluitoare pe Goodison Park » Condusă la pauză, 0-2, Everton a scăpat de retrogradare! La final, fanii au transformat terenul într-o „mare albastră”

+12 Foto
Fanii lui Everton au pătruns pe gazon după fluierul final // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 20 mai 2022

Everton a învins-o pe Crystal Palace într-un meci restant din etapa 33 a Premier League, 3-2, și s-a salvat matematic de la retrogradare!

Cu două meciuri rămase din acest sezon, Everton tremura pentru menținerea în Premier League. Înainte de meciul de joi seara cu Crystal Palace, echipa antrenată de Frank Lampard avea 36 de puncte, doar unul peste Leeds, ocupanta locului 18, primul retrogradabil.

Everton a întâlnit-o pe teren propriu pe Crystal Palace, echipă fără obiectiv în acest final de sezon, și spera că acesta va fi meciul care avea să o scape de grijile retrogradării.

Everton a învins-o pe Crystal Palace și rămâne în Premier League!

Partida a început dezastruos pentru „caramele”: golurile lui Mateta (minutul 21) și Jordan Ayew (36) au făcut ca londonezii să fie în avantaj la pauză, 2-0.

A urmat o parte secundă de vis pentru gazde. Golurile lui Michael Keane (minutul 54), Richarlison (75) și Calvert-Lewin (85) le-au adus celor de la Everton o victorie la un moment dat nesperată. 

Cu cele 3 puncte obținute, Everton a ajuns la un total de 39, patru deasupra celor de la Burnley și Leeds. Una dintre aceste două echipe va fi ultima picată în Championship, după Norwich și Watford.

Salvarea de la retrogradare a adus descătușarea pe Goodison Park. Fanii au pătruns pe gazon și i-au luat „pe sus” pe jucători, încercând să obțină câte un selfie. În inferioritate numerică, forțele de ordine au fost copleșite.

+12 Foto
Everton - Crystal Palace // foto: Guliver/gettyimages

Rezumatul VIDEO al meciului Everton - Crystal Palace

În ultima etapă, Everton va juca în deplasare cu Arsenal. „Vulturii” o vor întâlni pe Manchester United, pe teren propriu.

Mai multe știri din Premier League:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.