Campionate

Vestea care le spulberă visul catalanilor » Barcelona nu poate să-l transfere pe Lewandowski: „Au pierderi de 500 de milioane de euro!”

Barcelona nu poate să-l transfere pe Robert Lewandowski Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 20 mai 2022

Javier Tebas, președintele La Liga, anunță că FC Barcelona nu poate să-l transfere pe Robert Lewandowski din cauza problemelor financiare pe care clubul catalan le are.

Robert Lewandowski este principala țintă a Barcelonei în acest mercato, vârful polonez ajungând chiar la o înțelegere cu catalanii. Totuși, Javier Tebas anunță că trupa blaugrana are datorii prea mari pentru a putea să-l aducă pe starul lui Bayern pe „Camp Nou”.

„Trebuie să se întâmple și alte lucruri care nu știu dacă se vor întâmpla. Chestia cu Barca Estudios (n.r. - plan al Barcelonei de a vinde 49% din acțiunile clubului pentru 400 de milioane de euro), în bugetul lor aveau vânzarea Barca Estudios, pe care nu o văd. Cifrele sunt foarte simple, da. Au peste 500 de milioane de euro pierderi în ultimii doi ani. 

Trebuie să le recuperezi pentru a-l putea semna pe Lewandowski. Mai are un an contract la Bayern, salariul lui Lewandowski plus suma pe care o vrea Bayern îmi dau senzația că nu îl văd în prezent la FC Barcelona”, a declarat Tebas potrivit Marca

Vânzarea lui Frenkie de Jong, singura soluție?

Tebas a precizat însă că o posibilă vânzare pe bani mulți a lui De Jong ar putea face ca Barcelona să îl transfere pe Lewandowski, dar nu crede că mijlocașul olandez va fi cedat de catalani.

„Ar putea fi suficient, în funcție de suma cu care îl vinzi pe De Jong și de cât cere Lewandowski. Ar putea fi cu 100 de milioane de euro mai mult decât se economisește, trebuie să vezi ce a mai rămas din amortizarea lui De Jong. 

De Jong le-ar putea oferi această posibilitate, dar nu știu dacă îl vor vinde sau dacă intenționează să-l vândă”, a mai precizat Tebas. 

Citește alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.