Tenis

Un jucător de tenis maghiar, revoltat după decizia ATP: „Sunteți serioși?!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 21 May 2022

Maghiarul Marton Fucsovics (30 de ani), locul 55 în clasamentul ATP, este revoltat după ce ATP a decis să nu acorde puncte jucătorilor pentru ediția din acest an a Wimbledon.

În dezacord cu oficialii Wimbledon, care au interzis jucătorii din Rusia și Belarus la ediția din acest an, ATP și WTA, forurile care conduc tenisul masculin, respectiv feminin, au decis să nu acorde puncte participanților la Wimbledon din acest an. Așadar, toți jucătorii vor pierde punctele câștigate anul trecut la All England Club.

Marton Fucsovics, revoltat după decizia ATP: „Sunteți serioși?!”

Printre cei care au avut un parcurs impresionant la Wimbledon 2021 se numără maghiarul Marton Fucsovics, care a fost eliminat de Novak Djokovic în sferturi, 3-6, 4-6, 4-6. El și-a exprimat nemulțumirea pe contul de Instagram:

„Fără puncte la Wimbledon în acest an, iar punctele din 2021 vor fi scăzute. Nu avem posibilitatea de a le apăra. Sunteți serioși, ATP??? De pe locul 60 voi cădea pe 130. Mulțumesc!

Grație calificării în sferturi din 2021, Fucsovics a acumulat 360 de puncte, pe care le va pierde ca urmare a deciziei ATP. Momentan are 965 de puncte, iar ierarhia este foarte strânsă.

În 2022, Fucsovics a disputat 21 de meciuri, 10 câștigate. Cea mai bună poziție ocupată în carieră este locul 31, în martie 2019.

Mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.