Tenis

Două românce joacă duminică la Roland Garros » Cum arată programul

Sorana Cîrstea Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 21 mai 2022

Sorana Cîrstea (32 de ani, 27 WTA) și Gabriela Ruse (24 ani, 52 WTA) vor debuta duminică, 22 mai, la ediția din acest an a Roland Garros.

Organizatorii Grand Slam-ului de la Paris au publicat programul zilei de duminică, iar cele două românce vor juca pe terenul cu numărul 6.

Sorana Cîrstea, aflată între capii de serie, va deschide ziua de tenis de pe terenul 6, întâlnind-o, de la ora 12:00, pe nemțoaica Tatjana Maria (34 de ani, 107 WTA). 

Meciul ar trebui să fie unul lipsit de emoții pentru jucătoarea noastră. Lucrurile se pot complica din turul trei, acolo unde o poate întâlni pe campioana en titre, Barbora Krejcikova.

Gabriela Ruse, cealaltă româncă al carei meci a fost programat duminică, va juca tot pe terenul 6, în compania lui Elise Mertens (26 de ani, 33 WTA), nu mai devreme de ora 17:30. Sportiva din Belgia este favorită, ea fiind între capii de serie de la Paris.

Simona Halep - Iga Swiatek, posibil „șoc” în optimile de finală

Halep are o misiune ușoară în primul tur, împotriva croatei Ana Konjuh, jucătoare pe care a învins-o în singurul meci direct, în optimile de finală de la Sankt Petersburg, scor 6-4, 7-6(2). Meciul va avea loc luni, ora urmând a fi anunțată.

În septembrie 2017, Konjuh a suferit o operație la cotul drept. A stat pe bara aproape 3 ani, ieșind din top 1.000 mondial. Simona e favorită certă și în turul secund, unde ar juca împotriva învingătoarei dintre Maryna Zanevska (65 WTA) și Qinwen Zheng (74 WTA).

Citește și alte știri despre tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.