Formula 1

Al patrulea pole-position al sezonului » Charles Leclerc și Max Verstappen, duel la limită în calificările Marelui Premiu al Spaniei

Charles Leclerc și Max Verstappen își împart supremația în acest sezon din „Marele Circ” / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 21 mai 2022

Charles Leclerc a obținut, sâmbătă după-amiază, cel de-al patrulea pole-position al sezonului. Monegascul de la Ferrari s-a impus într-o sesiune de calificări palpitantă în fața lui Max Verstappen și va pleca de pe primul loc în Marele Premiu al Spaniei, programat duminică, de la ora 16:00, în direct la Digi Sport 1 și Prima Sport. 

Leclerc, în continuare lider în clasamentul piloților, va fi urmat de olandezul Max Verstappen, principalul contracandidat la titlu, pe care l-a devansat pe finalul sesiunii de Q3 din calificări. „Am făcut o greșeală în Q3 și am mai avut doar un tur la dispoziție, dar totul a mers extrem de bine apoi. Mașina s-a comportat uimitor”, a punctat pilotul numărul unu al constructorului italian.

Leclerc a ajuns la patru pole position-uri în acest sezon și speră să refacă mâine diferența față de Verstappen, care s-a apropiat la doar 19 puncte după victoriile de la Miami și Imola.

Charles Leclerc, al patrulea pole-position al sezonului, în Marele Premiu al Spaniei. Sainz, în linia a doua a grilei

Colegul lui Leclerc, Carlos Sainz, va porni din linia a doua a grilei, de pe locul 3, și va fi urmat de George Russell, pilotul celor de la Mercedes. 

Lewis Hamilton, de șapte ori campion în „Marele Circ” înregistrează mici progrese față de precedentele grand-prix-uri, urmând să pornească în cursă de pe poziția a șasea, un salt evident după deziluziile trăite în calificările curselor anterioare.

Haas, „cenușăreasa” sezonului trecut, va porni cu ambii piloți din Top 10. Revelația Magnussen a încheiat calificările pe locul 8, în timp ce Mick, fiul legendarului Michael Schumacher, în continuare în căutarea primului punct în Formula 1, va pleca în cursă de pe poziția a zecea.

Cum arată grila de start din Marele Premiu al Barcelonei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.